BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ağzımızın tadı

Ağzımızın tadı

Fındıklı çikolatalı puding MALZEME: 50 gr. sütsüz çikolata, 2 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı kakao, 4 yemek kaşığı tozşeker, 1 su bardağı kavrulup döğülmüş iç fındık, 2 küçük elma, 1 yemek kaşığı limonsuyu, 200 ml. kremşanti, süslemek için çikolata rendesi.



Fındıklı çikolatalı puding MALZEME: 50 gr. sütsüz çikolata, 2 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı kakao, 4 yemek kaşığı tozşeker, 1 su bardağı kavrulup döğülmüş iç fındık, 2 küçük elma, 1 yemek kaşığı limonsuyu, 200 ml. kremşanti, süslemek için çikolata rendesi. HAZIRLANIŞI: Çikolatayı küçük parçalara bölüp sütün yarısı ile karıştırarak kaynatın. Nişasta, kakao ve şekeri kalan süt ile çırpıp kaynamakta olan süte katın. Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirip ateşten alın. Fındıkların yarısını pişirdiğiniz pudinge katın. Kaselere bölün. Servis yapmadan hemen önce elmaları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. İnce ince rendeleyip limon suyunu karıştırın. Kremşantiyi çırparak katılaştırıp elma rendesi ve kalan fındıkları karıştırın. Pudinglerin üzerine kaşıkla veya krema sıkacağı ile sıkın. Üzerini rende çikolata ile süsleyin. Afiyet olsun... AKLINIZDA BULUNSUN Eğer kahvenizin kokulu olmasını istiyorsanız, kahve kutusuna 2-3 adet karanfil koymanızı tavsiye ederiz. Kahvenizin kokusunun daha belirgin olmasını istiyorsanız hazırlarken içine çok az miktarda ince tuz koyunuz.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 98362
    % -0.97
  • 5.5145
    % -0.89
  • 6.2348
    % -0.94
  • 7.3138
    % -0.16
  • 234.837
    % -0.47
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT