Kocasakal'ın duruşmasına küçük salon ertelemesi

Kocasakal'ın duruşmasına küçük salon ertelemesi

GÜNDEM Haberleri

Ümit Kocasakal ile baro yöneticisi 10 avukat hakkında "Yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs" iddiasıyla açılan dava ilk duruşmada salonun küçük gelmesi yüzünden ertelendi.

nbsp;İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal ile baro yöneticisi 10 avukat hakkında "Yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs" iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması, davanın görüldüğü salonun küçük gelmesi nedeniyle kısa sürede ertelendi.
Silivri 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Ümit Kocasakal'ın da aralarında baro yöneticisi 10 avukat hakim karşısına çıktı. Mahkeme hakimi Zuhal İşgören'in mazeret izni nedeniyle yer almadığı duruşmayı Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimi Mustafa Egemen yürüttü.
Sanıkların yerlerini almasının ardından başlanan duruşmada başta Türkiye Barolar Birliği Başkanı Ahsen Coşar ile Ankara Baro Başkanı Metin Feyzioğlu'nun da aralarında bulunduğu birçok baro başkanı sanıklar için müdafi olmak istediklerini dile getirdi. Duruşma salonuna cübbesi ile gelen çok sayıda avukatın katibin bulunduğu yere kadar geldikleri görüldü. Sanıkları desteklemek için yurt dışından da birçok hukukçunun geldiğini belirten Hakim Egemen, sanıklar hakkındaki usuli işlem yapmanın mümkün olmadığını, fiziki koşulların da yetersiz kaldığını belirterek duruşmayı ertelediğini açıkladı.
Ayrıca Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılarak Silivri Adliyesi'nden daha geniş ve daha rahat yargılama yapılabileceği, sanıklar ile avukatlarının savunmalarını özgür ve rahat bir şekilde sunabilecekleri Silivri Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunun hazırlattırılmasının istenmesine hükmedildi. Mahkeme ilk olarak duruşmanın 12 Ekim'e ertelendiğini açıkladı. Ancak daha sonra 12 Ekim'in cumartesi gününe geldiğini fark eden hakim duruşma tarihini 10 Ekim Perşembe günü olarak düzeltti.

İSTANBUL (İHA)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...