Kanser taramalarında devrim

Kanser taramalarında devrim

DÜNYA Haberleri

Üç boyutlu görüntüler kullanılarak kanser teşhisinde radikal bir gelişmeye yol açacak bir yöntem üzerinde çalışılıyor.

Üç boyutlu görüntüler kullanılarak kanser teşhisinde radikal bir gelişmeye yol açacak bir yöntem üzerinde çalışılıyor. Üç boyutlu görüntülerle yapılacak kanser ramalarında, normal usullerle görülmeyen "gizli" tümörler görülebilecek. nbsp;eknoloji, İskoçya'da Glasgow Üniversitesi'nde fizik ve astronomi bölümü bilim adamları tarafından geliştiriliyor. Teknik, üç boyutlu hesaba dayalı görüntüleme ya da hayalet görüntüleme olarak adlandırılıyor ve dijital kameraların tespit edemediği dalga boylarını tespit ediyor. Böylece, pahalı dijital kameralara gerek kalmadan üç boyutlu görüntüler elde edilebiliyor.
Üniversitedeki bilim adamlarından Profesör Miles Padgett, bir pikselli dedektörlerin dört ayrı mahale yerleştirileceğini, bu dört dedektör yardımıyla nesnelerin üç boyutlu görüntüsüne dair ipuçları elde edileceğini ifade etti. Dedektörlerin her biri sadece birkaç TL değerinde olduğu için, bu yöntem aynı zamanda çok ekonomik olacak.
Henüz başlangıç safhasında olan teknolojinin, geliştirilmesi halinde kanser teşhisinde büyük kolaylıklar sağlayacağı ifade ediliyor. nbsp;
Petrol firmalarının da bu teknolojiyi petrol kuyularının yanında gizli gaz sızıntılarını tespit etmek için kullanabilecekleri bildirildi.










 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...