AB'den, Fas'a 2,3 milyon avroluk destek

AB'den, Fas'a 2,3 milyon avroluk destek

DÜNYA Haberleri

Avrupa Birliği (AB) Fas Delegasyonu, Fas'taki insan hakları ve demokratikleşme çabalarına 2,3 milyon avroluk destek verileceğini açıkladı.

Avrupa Birliği (AB) Fas Delegasyonu, Fas'taki insan hakları ve demokratikleşme çabalarına 2,3 milyon avroluk destek verileceğini açıkladı. AB Fas Delegasyonu'ndan yapılan yazılı açıklamada, demokratikleşme ve kadın erkek eşitliği gibi konularda yapılacak reformlar konusunda etkin rol oynamaları için sivil toplum kuruluşlarına 2,3 milyon avroluk yardım yapılacağı belirtildi. Avrupa Birliği geçen Şubat ayında, Fas'ın yapılacak reformlar konusunda net bir tarih ve strateji belirlemediği gerekçesiyle 2009'da yargı kurumlarına yapılması kararlaştırılan 100 milyon avroluk yardımın durdurulması kararı vermişti. Fas hükümeti, ülkede muhalif 20 Şubat Hareketi'nin öncülüğünde 2011'de başlayan protestolardan sonra Kral VI. Muhammed tarafından açıklanan anayasal reformlar ile özgürlükler, insan hakları ve ifade hürriyeti gibi konularda ilerleme kaydedildiğini açıklamıştı. nbsp;
RABAT (AA) nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...