Rusya'dan Suriye'ye füze sevkiyatı

Rusya'dan Suriye'ye füze sevkiyatı

DÜNYA Haberleri

ABD'nin gazetelerinden New York Times, Rusya'nın Esad'a destek amacıyla savaş gemilerine karşı etkili olan gelişmiş füze gönderdiği iddialarına yer verdi.

ABD'nin etkin gazetelerinden New York Times, Rusya'nın Beşar Esed rejimine destek vermek için savaş gemilerine karşı etkili olan gelişmiş füze gönderdiği iddialarına yer verdi. Gazete, ABD'li yetkililere dayandırdığı haberinde, Rusya'nın Yakhonts isimli füzelere gelişmiş radar sistemleri de takarak füzelerin etkinliğini artırdığını bildirdi. Haberde Yakhonts füzelerinin uluslararası toplumun muhaliflere yardım ulaştırmasını ya da uçuşa yasak bölge oluşturulması çabalarını engelleyebilecek etkinlikte olduğu kaydedildi. 6.70 metre uzunluğunda ve 290 km menzilli füze sistemlerinin taşınabilir özellikte olduğu ve hedef alınmasının zor olduğu vurgulandı. Füze bataryalarının gelişmiş radar sistemleriyle donatıldığına dikkat çekilen haberde Rusya'nın daha önce gönderdiği füze sistemlerinin bu özellikte olmadığı belirtildi. Rusya'nın Suriye'ye füze gönderdiği iddiaları sorunun çözümü için diplomatik çabaların arttığı bir dönemde gündeme geldi. ABD ve Rusya haziran ayı başında sorunun çözümü için yeni bir konferans toplanması konusunda anlaşmıştı. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da halen Rusya'da krize çıkış yolu bulunması amacıyla Rus liderlerle görüşmeler gerçekleştiriyor. nbsp;NEW YORK (AA)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...