Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan, 'Kılıçdaroğlu hesabını verecek' dedi

Erdoğan, 'Kılıçdaroğlu hesabını verecek' dedi

DÜNYA Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Reyhanlı'da ölen 50'den fazla kişinin katili olarak kendisini işaret eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, bunun hesabını yargıda vereceğini söyledi.

ABD'de konuyla ilgili bir soruyu cevaplayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Değerli arkadaşlar bakın ben şu anda ABD'de ülkemin menfaatleri ile alakalı bir mücadelenin, bir ziyaretin içerisindeyim. Fakat ana muhalefet partisinin lideri de Türkiye Cumhuriyeti başbakanı ile ilgili akla hayale gelmez hakaretleri yapacak bir anlayışın zihniyetin içerisinde. Ben zaten süreçle ilgili konuyu tamamıyla avukatlarıma havale ettim. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti başbakanına hiçbir kimsenin 'katil' deme cüretini göstermesine biz müsaade edemeyiz. Ne Uludere'de, ne Hatay'da cereyan etmiş bu olaylarla ilgili katil demesine müsaade edemeyiz. Bunu temizleyecek olan tek yer vardır bir hukuk devleti içerisinde o da yargıdır. Yargıda hesabını kendisi muhakkak verecektir. Biz de orada hesabını soracağız. Meydanlarda ben aldığım edep sebebiyle ona aynı dille konuşmam. O dille cevap vermesini çok iyi bilen bir kültüre de sahibim ama o seviyeye asla düşmem çünkü ben Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanıyım, 76 milyonun başbakanıyım. İnanıyorum ki bu süreçten CHP'ye gönül vermiş vatandaşlarım da çok rahatsızdır ve şu anda bunu da zaten görüyoruz göreceğiz."
(CİHAN)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...