Hakkari Valiliği: 9'u asker 17 şehit

Düzenleyen:
Hakkari Valiliği: 9'u asker 17 şehit

GÜNDEM Haberleri

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Durak jandarma karakoluna bombalı araçla düzenlenen saldırıda 9 asker ve 8 sivil şehit oldu, 27 kişi de yaralandı. Saldırının ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Durak jandarma karakoluna bombalı araçla düzenlenen saldırıda 9 asker ve 8 sivil şehit oldu, 27 kişi de yaralandı. Saldırının ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Türk Silahlı Kuvvetlerince yapılan bilgilendirmeye göre, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak karakolunun bulunduğu bölgeye terör örgütü PKK üyelerince saat 09.45'te saldırı düzenlendi.

Yolda derin çukur oluştu
Bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda ilk belirlemelere göre 9 asker ile 8 sivil şehit düştü, 27 kişi yaralandı. Valilik ise yaralı sayısını 30'a yakın olarak açıkladı. Bölgedeki hastanelere sevk edilen yaralıların tedavilerine başlandı. Saldırı sonucu yolda yaklaşık 10-15 metre çapında ve 6-7 metre derinliğinde bir çukur oluştu.
Bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

"Bir metrekarelik alan bırakmayacağız"
Saldırının ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Kalkınma Bakanı Lüfti Elvan açıklama yaptı. Türkiye'nin terör örgütlerine teslim olmayacağını belirten Kurtulmuş, "Hesabı sorulacak" ifadelerini kullanırken, Elvan da, "Allah'ın izniyle girilmedik bir metrekarelik alan dahi bırakmayacağız. Hepsinin kökünü kazıyacağız" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...