Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Etiyopya’da olağanüstü hal ilan edildi

Düzenleyen:
Etiyopya’da olağanüstü hal ilan edildi

DÜNYA Haberleri

Etiyopya'da artan şiddet olayları ve protestolar üzerine ülke genelinde olağanüstü hal ilan edildi.

Etiyopya hükümeti, ülkedeki gittikçe artan şiddet olayları ve protestolar üzerine ülke genelinde olağanüstü hal (OHAL) ilan etti. Etiyopya devlet televizyonundan (EBC) yapılan duyuruda, Bakanlar Kurulu’nun cumartesi akşamından itibaren geçerli olmak üzere ülkedeki barışı ve güvenliği tehdit eden hükümet karşıtı şiddetle başa çıkabilmek için OHAL ilan ettiği belirtildi. EBC duyurusunda, Başbakan Hailemariam Desalegn'ın, "Dışarıdan destek alarak ülkeyi mahvetmeye çalışan barış karşıtı gruplar sebebiyle OHAL ilanı artık şart." sözlerine de yer verildi. İsmini vermek istemeyen üst düzey bir hükümet yetkilisi de AA muhabirine yaptığı açıklamada, OHAL'in 3 ay sürebileceğini söyledi.

Başkent Addis Ababa'nın yaklaşık 30 kilometre uzağındaki Sebbeta'da salı günü çok sayıda fabrika yağmalanmış, olaydan sonra bölgede sıkı güvenlik tedbirleri alınmıştı. Türk firmalarını da yağmalayan göstericiler aynı zamanda çiçek tarlalarını da zarar uğratmıştı. Olay sonrasında 11 fabrika çalışmalarına ara vermişti. Etiyopya'da geçen yıl kasım ayında başlayan gösterilerin ana sebebini hükümetin Addis Ababa’nın sınırlarını genişletme planı oluşturuyor. Oromolu çiftçiler, planın topraklarını kaybetmelerine yol açacağı endişesiyle protesto gösterileri düzenlemişti. Hükümet her ne kadar söz konusu plandan vazgeçtiğini açıklasa da göstericiler ülkeyi azınlık bir grubun yönettiğini ileri sürerek protestolara devam ediyor. Protestolarda çok sayıda insanın ölmesi ve bazı muhalif isimlerin hapse atılması ise tansiyonun düşmesi yerine yükselmesine neden oluyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...