Suriye'ye ulaştırılacak 24 ambulans Reyhanlı'ya ulaştı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suriye'ye ulaştırılacak 24 ambulans Reyhanlı'ya ulaştı

DÜNYA Haberleri  / AA

"Bir ambulans bin yaşam" projesi kapsamında hayata geçirilen "Acil ambulans gönderiyoruz" kampanyasında bağışlarla alınan 24 ambulans, Suriye'ye ulaştırılmak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine ulaştı.

Biz Ümmetiz Platformu ile Avrasya Vakfının ortaklaşa yürüttüğü "Bir ambulans bin yaşam" projesi kapsamında hayata geçirilen "Acil ambulans gönderiyoruz" kampanyasının ikinci ayağında bağışlarla alınan, 24 ambulans, Suriye'ye gönderilmek üzere Hatay'ın Reyhanlı ilçesine geldi.

Biz Ümmetiz Platformu temsilcisi Abdülhamit Altıntaş, ambulansların teslimi öncesinde yaptığı konuşmada, Suriye halkının her zaman yanında olduklarını söyledi.

Ülkedeki iç çatışma ve saldırıların her geçen gün artarak devam ettiğini ifade eden Altıntaş, "Halep günlerdir kuşatma altında. Halep'e tıbbi malzeme ve yardımların girişine izin verilmemektedir. Kuşatmanın devam etmesi halinde 400 bine yakın insanın olduğu bölgede toplu ölümlerin olmasından korkulmaktadır" dedi.

Altıntaş, özellikle yardım tırı, okul, hastane ve ambulansların vurulmasıyla Suriye'de yaşamın oldukça zor koşullarda sürdürüldüğünü, kampanya sayesinde yaralıların hastanelere ulaştırılabilmesi ve acil tıbbi müdahale görebilmesi adına tam donanımlı ambulansları Suriye'ye gönderdiklerini dile getirdi.

"Hastanelere ulaştırılacak"

Suriyelilerin yaralarını sarmak adına bu kampanyanın ikinci ayağında temin edilen 24 ambulans sayesinde bölgedeki insanların hayata kazandırılacağına dikkati çeken Altıntaş, "Bağışlanan ambulansların Türkmen Dağı, Hama, İdlip ve Humus'ta ihtiyaç duyulan hastanelere ulaştırılacak. Bu ambulanslarımız Kızılay aracılığıyla, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçerek, Suriye Geçici Hükümeti Sağlık Bakanlığına teslim edilecek" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...