Hakkari'deki terör saldırısına dünyadan tepkiler

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Hakkari'deki terör saldırısına dünyadan tepkiler

GÜNDEM Haberleri  / AA

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, Durak Jandarma Karakolu önündeki kontrol noktasına bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısına, kınama ve taziye mesajları geldi.

Pakistan, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, Durak Jandarma Karakolu önündeki kontrol noktasına bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Meydana gelen terör saldırısını büyük bir üzüntü ve acıyla öğrenmiş bulunuyoruz. Pakistan bu terör eylemini şiddetle kınamaktadır. Olayda yakınları hayatını kaybeden ailelere ve Türkiye'nin kardeş halkı ve hükümetine en içten samimiyetlerimizi iletiriz. Aynı zamanda yaralıların en kısa zamanda iyileşmesi içinde dua ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Pakistan halkının, "Türk kardeşleri" terörizme karşı kararlı bir mücadele yürütürken, Türkiye ile kalıcı bir dayanışma içinde olduğu kaydedildi.

AKPM Başkanı Agramunt: Saldırıyı şiddetle kınıyorum

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Pedro Agramunt ise AKPM'nin resmi internet sitesinden yaptığı yazılı açıklamada, "Terörizm, bir kez daha üye ülkelerimizden biri olan Türkiye'yi vurmuştur. Durak'taki bomba yüklü araçla yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki yetkililerle ve Türk halkıyla dayanışma içinde olduğunu belirten Agramunt, şunları kaydetti:

"Türkiye benzeri görülmemiş zorluklarla karşı karşıya kalmaktadır. Bunlardan biri de terörizmdir. Avrupa Konseyi olarak Türkiye'ye bu zor uluslararası şartlarda ihtiyacı olduğu desteğe vermeye hazırız."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...