Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Elvan: Türkiye'nin büyümesinden, gelişmesinden, kalkınmasından rahatsız olanlar var

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Elvan: Türkiye'nin büyümesinden, gelişmesinden, kalkınmasından rahatsız olanlar var

GÜNDEM Haberleri  / AA

Kalkınma Bakanı Elvan, "Türkiye'nin büyümesinden, gelişmesinden, kalkınmasından rahatsız olanlar var. Özellikle o dışarıdaki üst akıl grupları" dedi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye'nin büyümesinden, gelişmesinden, kalkınmasından rahatsız olanların olduğunu belirterek, "Özellikle o dışarıdaki üst akıl grupları, bazı devletler ve teröristlere destek verenler bizim büyümemizi, güçlenmemizi istemiyorlar. Türkiye'nin dünyada ilk 10 ekonomi arasına girmesini istemiyorlar." dedi.

Elvan, çeşitli programlar için geldiği kentte merkez Yenişehir ilçesine bağlı Değirmençay Mahallesi ziyaretinde, Şemdinli'de bölücü terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu bazı asker ve sivil vatandaşların şehit edildiğini belirterek, "Terör örgütlerinin sonu geldi, artık can çekişiyorlar." ifadesini kullandı.

Terör örgütünün inlerine girildiğini ve girmeye de devam edildiğini vurgulayan Elvan, "Hem yurt içinde hem yurt dışında PKK'ya, FETÖ yapılanması ve DAEŞ'e karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Allah'ın izniyle bu Türkiye Cumhuriyeti devleti toprakları içerisinde bunların hiçbirini barındırmayacağız. Bunların kökünü kazıyacağız." diye konuştu.

Bakan Elvan, 15 Temmuz darbe girişiminde tankların, silahların karşısında dik duran, kendilerini feda edenlere, Türkiye içerisinde bu terör örgütlerine yönelik mücadelede ve Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, şehit düşenlere Allah'tan rahmet diledi.

Bu milletin ve ülkenin terörün kökünü kazıyacağını anlatan Elvan, sözlerine şöyle devam etti:

"Sizler, yörük kardeşlerim bu devlete, milletimize, ay yıldızlı bayrağımıza sahip çıktığınız müddetçe bu ülke güçlenmeye devam edecek. Hiç merak etmeyin. Vatandaşlarımız 15 Temmuz darbe girişiminden sonra vatana, millete, devlete, bayrağa olan sevgi ve saygısını gösterdi. Vatan, millet ve devlet için her şeyini feda edebileceğini ortaya koydu. Türkiye'nin büyümesinden, gelişmesinden, kalkınmasından rahatsız olanlar var. Özellikle o dışarıdaki üst akıl grupları, bazı devletler ve teröristlere destek verenler bizim büyümemizi, güçlenmemizi istemiyorlar. Türkiye'nin dünyada ilk 10 ekonomi arasına girmesini istemiyorlar."

Türkiye'nin hızlı gelişmesinden bazı kesimlerin rahatsız olduğunu ve bunun önünü nasıl kesilebilir arayışının içinde olduklarını kaydeden Bakan Elvan, o terörist gruplara destek verenleri vatandaşların desteği sayesinde "Buldozer" gibi ezip geçeceklerini ve Türkiye'yi büyütmeye, güçlendirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Elvan, Değirmençay Barajı'nın bölgedeki köylerin ve mahallelerin 40 yıllık rüyası olduğunu, 1 Kasım seçimleri öncesinde Değirmençay Barajını yatırım programına alma sözü verdiklerini kaydetti.

Gerekli ödeneğin verilerek barajın yapımına başlayacaklarını açıklayan Elvan, 200 milyon lira ödeneği olan barajın bittiğinde 31 bin hektar alanın sulanacağını ve Yenişehir ile Mezitli ilçelerinin 2060 yılına kadar içme suyu ihtiyacının karşılanacağını bildirdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...