Başbakan Yıldırım'dan flaş Musul açıklaması!

Düzenleyen:
Başbakan Yıldırım'dan flaş Musul açıklaması!

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, Başika'daki Türk askeri birliklerine düzenlenen saldırıyla ilgili konuştu.

Yıldırım saldırının ilk olmadığını belirterek Musul'u DAEŞ'ten temizlemek için yapılacak operasyonu desteklediklerini belirtti. Yıldırım, Musul'un demografik yapısının da bozulmaması gerektiğinin altını çizdi.

Yıldırım canlı yayında şunları söyledi:

"Başika'daki askeri unsurlarımıza karşı zaman zaman  DEAŞ saldırıları oluyor, gerekli karşılık veriliyor. Dolayısıyla bu, yeni bir şey  değil. Orada peki bizim askeri unsurlarımız ne iş yapıyor? Yaptıkları şey çok  açık; DEAŞ'e karşı mücadele eden yerel Irak halkının eğitimini yapıyor ve DEAŞ  ile ilgili de  doğrudan saldırılara karşılık vermek suretiyle böyle bir hizmet  görüyor. Musul'un bir gecede DAEŞ tarafından işgal edildiğini biliyorsunuz. Şimdi Musul'un DAEŞ'ten temizlinmesine yönelik çalışmalar yapılıyor. Biz bu çalışmaları destekliyoruz ancak ne yaparsanız yapın Musul'un demografik yapısı bozulmasın yeni bir çatışmanın kapısı açılmasın.

Şimdi Amerika, Irak Bağdat Hükümeti öncülüğünde  Musul'un DEAŞ'tan temizlenmesine yönelik yeni bir plan var. Bu planla ilgili  çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, biz diyoruz ki 'Bu çalışmaları  yapabilirsiniz, biz bu çalışmaları destekliyoruz ancak ne yaparsanız yapın  işgalden önceki Musul halkına dokunmayın. Musul, Musullularındır. Dışarıdan  getirilen başka sivillerle şehrin demografik yapısı bozulmasın, yeni bir iç  savaşın, yeni bir anlaşmazlığın kapısı açılmasın.' Dediğimiz budur. Bu hususu da  büyük bir dikkatle izliyoruz, takip ediyoruz."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...