Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Matthew Kasırgası ABD'yi vurmaya devam ediyor: 17 ölü

Matthew Kasırgası ABD'yi vurmaya devam ediyor: 17 ölü

DÜNYA Haberleri

Karayipler'de 900'den fazla kişinin ölümüne neden olan Matthew Kasırgası, Amerika Birleşik Devletleri'nde 17 kişinin ölümüne yol açtı.

Haiti'de hayatı felç eden ve 900'den fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Matthew Kasırgası, ABD'yi vurmaya devam ediyor. Matthew Kasırgası'nın ABD'de yol açtığı can kaybı 17'ye çıktı.

ÖLÜ SAYISININ ARTMASINDAN ENDİŞE EDİLİYOR

Karayipler'de ve ABD'de etkili olan Matthew kasırgası, cumartesi günü ABD'nin güneydoğu kıyılarına ulaştıktan sonra, önce 2., daha sonra da 1. kategori kasırga sıralamasına düşmesine karşın, ülkede en az 17 kişinin ölümüne neden oldu. Ölü sayısının daha da artmasından endişe ediliyor.

2 GÜN DAHA SÜRECEK

Matthew Kasırgası'nın vurduğu yerlerde binlerce ağaç devrildi, araçlar sular altında kaldı, limanlarda ve kıyılarda demirleyen bazı tekneler karaya savruldu. Yetkililer, Matthew Kasırgası'nın neden olduğu yoğun yağışın etkisini pazartesi yada salı gününe kadar sürdürmesini beklediklerini, bazı nehir ve ırmakların taşma riski bulunduğunu açıkladı. 

ABD'nin güneydoğu kıyılarında ilk yardım ve kurtarma çalışmaları sürerken, yüzlerce kişinin sel sularına kapılmamak için tırmandıkları ağaçlardan ve çatılardan son anda kurtarıldıkları belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...