Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Harcamalar kısılacak e-dönüşüm hızlanacak

Düzenleyen:
Harcamalar kısılacak e-dönüşüm hızlanacak

Ekonomi Haberleri

Kamuda önceliğini kaybetmiş projeler sonlandırılacak. Yeni harcamalarda da, projenin “gerekliliği” ve “gelecekteki yükleri” dikkate alınacak. Ortak alımlar da yapılacak

İsmail Sonsuz ANKARA
Ekonomiyi canlandırmak için yeni projeleri hayata geçiren Hükûmet, bir yandan da kamuda tasarruf hamlesi başlatıyor. Bu kapsamda yeni adımlar hayata geçirilecek. 2017-2019 Orta Vadeli Program (OVP) hazırlanırken, kamu harcama politikasıyla ilgili 15 esas belirlendi. İşte o esaslar:
¥ Kamu kurum ve kuruluşları, kendilerine tahsis edilen ödenekleri, yürüttükleri programların etkinlik ve gerekliliğini sorgulayarak tanzim edecek.
¥ Mevcut harcama programları gözden geçirilerek, önceliğini kaybetmiş faaliyet ve projeler sonlandırılacak.
¥ Yeni harcama programları bütçeye dahil edilirken, gelecekteki mali yükleri de dikkate alınacak.
¥ Kamu hizmetlerini program yaklaşımıyla ele alan bütçe yapısına geçilecek.
¥ Mal ve hizmet alımlarına yönelik ödeneklerin ‘sıfır tabanlı bütçe’ ilkesiyle belirlenmesine özen gösterilecek.
¥ Kamu mali yönetimi ve denetiminde kullanılan bilgi teknolojileri altyapısının bütünleşik hale getirilmesine yönelik çalışmalar tamamlanacak.
¥ Kamu kurum ve kuruluşlarının stratejik planlarının, başta Kalkınma Planı olmak üzere üst politika belgeleriyle uyumu gözetilecek, bütçeleme buna göre yapılacak.
¥ Hizmet alımları başta olmak üzere, kamu harcamalarına ilişkin karar sürecinde fayda-maliyet analizlerinden yararlanılacak. Benzer ihtiyaçlar, ortak alım yöntemiyle tedarik edilecek.
¥ Kamu hizmet binası ve taşıt temini ile kullanımında esaslar belirlenerek, ihtiyaca uygunluk, maliyet ve etkinlik gözetilecek. Zorunlu haller dışında taşıt alımı yapılmayacak ve yeni hizmet binası yapımı gerçekleştirilmeyecek.
¥ Kamuda e-dönüşüm hızlandırılacak; hizmet maliyetleri azaltılırken, kalitesi artırılacak.
¥ AR-GE ödeneklerinin tahsisinde, yüksek dış ticaret açığı verilen sanayi kollarına öncelik verilecek.
¥ Tarımsal destek ödenekleri; verimlilik ve katma değer hedefiyle gözden geçirilecek.
¥ Sosyal yardım ve hizmetlerde bütüncül anlayış geliştirilecek; kamu-özel kesim ve STK’lar arasında koordinasyon sağlanarak mükerrerlik önlenecek.
¥ Sağlık hizmetlerinin kalitesinden ödün verilmeden, gereksiz kullanımı önlemek üzere, ilaç, tıbbi cihaz ve tedavi harcamaları akılcı hâle getirilecek.
¥ Sağlık harcamalarının etkinliği artırılacak; sağlıklı hayat kültürü ve sağlık okuryazarlığı geliştirilirken, aile hekimliği güçlendirilecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...