Barzani’den Kürtlere Türkiye resti

Düzenleyen:
Barzani’den Kürtlere Türkiye resti

DÜNYA Haberleri

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosunda yer alan 5 siyasi parti, Türkiye’nin Irak’taki varlığının yasal olmadığını iddia eden ortak bir yazılı açıklama yayımladı.

 Irak ve Türkiye arasındaki Başika gerginliğine ilişkin açıklamada, “Türk askerlerinin bir kısmı sınırı geçip, Kürdistan toprakları içerisinde konuşlanmış durumda. Söz konusu güçlerin varlığı yasal değildir” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, “Türk güçlerinin en kısa zamanda Türkiye’ye dönmesini talep ediyoruz” ifadesine yer verildi. Bu açıklamanın ardından IKBY Parlamentosunda 38 milletvekiline sahip Mesud Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile 10 milletvekiline sahip Müslüman Kardeşler Teşkilatına yakınlığıyla bilinen Kürdistan İslami Birlik Partisinin (Yekgirtu) ise, açıklamaya destek vermediği bildirildi. Her iki partiden yapılan açıklamada, “Açıklamayı kabul etmiyoruz” ifadeleri kullanıldı. IKBY Hükümeti Sözcüsü Sefin Dizayi, önceki gün yaptığı yazılı açıklamada Türk askerlerinin, Musul polisi ve gönüllü güçlere eğitim verdiği Başika ve Duberdan kamplarının Irak merkezî hükûmeti ve Savunma Bakanlığının bilgisi ve rızası dâhilinde kurulduğunu belirtmişti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...