181 aşiret liderinden PKK’ya ortak tepki

Düzenleyen:
181 aşiret liderinden PKK’ya ortak tepki

GÜNDEM Haberleri

Aşiret liderleri PKK’nın kanlı eylemlerinin en fazla bölge insanının yüreğini yaktığını söyledi. “İngiltere’nin aşiretlere para dağıttığı” iddiasına ise temsilciler sert tepki gösterdi.

Van’da 16 ilden 181 aşiret temsilcisi ve kanaat önderinin bir araya geldiği toplantıda, bölgede yaşanan terör saldırıları değerlendirildi. Toplantı öncesi konuşan Ağrılı kanaat önderlerinden Savcı Sayan, toplantının Sivas ve Erzurum kongreleri kadar önemli olduğunu söyledi. “Memleketin, ülkenin birliği, beraberliği, vatanın, toprağın bütünlüğü, bayrağın tekliği açısından çok önemli bir toplantıya ev sahipliği yapıyoruz” diyen Sayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın etrafında toplanan liderlerin, parti, ırk, renk farkı gözetmeksizin ülkeye sahip çıktıklarını ortaya koymaları açısından önemli bir organizasyon gerçekleştirildiğini anlattı. Aşiret temsilcilerinin bir araya gelmesini desteklediklerini ifade eden Gravi aşireti temsilcisi Faruk Özbek, “Bu olayların sona ermesi için biz ileri gelenler, liderler, elimizden ne geliyorsa, devletimizin yanında bu işleri çözmeye çaba göstereceğiz. Mutlaka bu sorunun bir çözümü vardır. Biz de bunun için gerekli kararlılığımızı göstereceğiz” dedi.
“SON ÇIRPINIŞLARI YAŞIYORLAR”
Anadolu Köy Korucular ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen de Şemdinli’deki terör saldırısını kınadı. Sözen, sözlerini şöyle sürdürdü: “PKK, 15 Temmuz sonrasında özellikle bölgede tutuklanan FETÖ’cü generallerin yerine gelen millî ve yerli generallerle ağır darbe aldı. Son çırpınışlarını yaşıyorlar.” 
“Bölgedeki aşiretlerin borçlarının İngilizler tarafından ödendiği” şeklinde mesnetsiz iddiaların ortaya atıldığını belirten Sözen, “Kürt aşiretlerimiz devletinin, milletinin yanında olduğu, kimsenin maşası olmadığı, kimsenin Kürtlerin onurunu satın alamayacağının mesajını da verdik” diye konuştu.
“PKK BİZİ TEMSİL EDEMEZ”
Şırnak Batuyan aşireti ileri geleni Mehmet Güngör de her zaman terör örgütü PKK’ya karşı olduklarını bildirdi. Güngör, “Terörle mücadelemizi tüm kesimlerimizle sürdüreceğiz. PKK en fazla bölge insanının yüreğini yakıyor, onlar bizi tesil edemez” ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...