PKK Şemdinli'de katliam yaptı!

Düzenleyen:
PKK Şemdinli'de katliam yaptı!

GÜNDEM Haberleri

Şemdinli’deki Durak Karakoluna 5 ton bomba yüklü kamyonetle saldıran terör örgütü, asker-sivil demeden katliam yaptı

Türkiye’nin huzuru kaçırmak için her türlü kirli oyuna başvuran hainler, bu defa Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde sahneye çıktı. Bölücü terör örgütü, aşiret liderlerinin devlete bağlılığını bildireceği günün sabahında yeni bir katliama imza attı. PKK’lı teröristler, ilçe merkezine 20 km mesafedeki Durak Karakolu bölgesinde bulunan ve kimlik kontrolünün yapıldığı jandarma kontrol noktasına saat 09.45 civarında 5 ton patlayıcı yüklü kamyonetle saldırdı. Vahşi saldırıda 10 asker şehit oldu, 8 vatandaş da hayatını kaybetti. Tüm Türkiye’yi sarsan terör saldırısında 11’i asker 27 kişi de yaralandı. Bu arada saldırının yöntemi de belirlendi. Teröristler önce, Durak Karakolu yol denetim ve arama-kontrol noktasına bir kamyonetle hızla yaklaştı. Bunu fark eden askerler, “dur” ihtarında bulundu, terörist durmayınca araca ateş etti. Askerlerin dikkatini dağıtmak için çevrede bulunan teröristler tarafından taciz ateşi açıldı. Canlı bombanın bulunduğu kamyonet ise karakola girmeye çalıştı ve nizamiye girişinde infilak ettirildi. Terör saldırısı jandarmanın yolda bulunan kontrol noktasına yapıldı, ancak bu noktanın hemen arkasında ise piyade birliklerinin kontrolündeki Durak Karakolu yer alıyordu. Patlama sonucu yolda yaklaşık 10-15 metre çapında ve 6 metre derinliğinde bir çukur oluştu. Karakolun nizamiyesinde de ağır hasar meydana geldi. Saldırı sırasında yolda minibüs bekleyen vatandaşların da olduğu öğrenildi. Emniyet güçleri, askerî birlik ve sağlık ekipleri, yaralılar için seferber oldu. Helikopterlerle çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu belirtilirken, can kaybının artmasından endişe ediliyor. Bu arada patlamada bir düğün konvoyunun kıl payı kurtulduğu öğrenildi. Patlama yerine 300 metre mesafede duran konvoy, gelini alamadan geri döndü.
RTÜK, karakola yönelik terör saldırıyla ilgili, Başbakanlığın yazısı ile geçici yayın yasağı getirildiğini duyurdu. Yasağın, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, yaralılar ve hayatını kaybedenlere ait görüntü ve görselleri kapsadığı kaydedildi. Bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye terör örgütlerine asla teslim olmayacaktır. Bu menfur saldırıların hesabı sorulacaktır” dedi. 
PKK Şemdinli'de katliam yaptı!

İŞTE ŞEHİTLERİMİZ
Şemdinli şehitlerimizden kimlikleri belirlenenler şunlar: Elazığlı Asteğmen Ömer Baydilli, Adıyamanlı Uzman Çavuş Hasan Aydoğdu, Malatyalı Er Eyüp Hacıoğlu, Kahramanmaraşlı Uzman Çavuş Mustafa Dobur, Adanalı Er Özkan Altınok, Samsunlu uzman çavuşlar Bayram Aksu ve Ercan Bayraktar, Düzceli er Erkan Özdemir ve Manisalı Onbaşı Evren Kara. Siviller ise öğretmen Oğuz Uysal ile minibüs şoförü Bahri Fırat. Saldırının ardından geriye 18 acı hikâye kaldı. Aydoğdu ve Altınok nişanlılardı ve düğün hazırlıkları yapıyordu. Acı haberi alan şehit aileleri, gözyaşlarına boğuldu.  

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...