Milli felaket

Düzenleyen:
Milli felaket

SPOR Haberleri

300 bin nüfuslu İzlanda’yı yenmeyi bırakın doğru düzgün pozisyona giremedik, futbolumuzla yerlerde süründük, 2018’e daha şimdiden uzaktan bakar olduk. Emeği geçenleri tebrik ederiz (!)

A Milliler 2018 Dünya Kupası yolundaki kritik bir viraj olan İzlanda deplasmanında 2-0 mağlup oldu. Bu skorla ilk 2 sıranın 5 puan gerisinde kaldık ve gruptan çıkma şansımızı daha ilk 3 maç sonunda çok zora soktuk. Ay-yıldızlılar, İzlanda’nın sıkı presi karşısında ilk 20 dakika pas yapamadı ve hücumda da kendini gösteremedi. Maç ortada giderken Ukrayna maçındaki gibi art arda goller yedik. 42’de Bjarnason’un açık farkla auta doğru giden şutu Ömer Toprak’ın yüzüne çarptı ve kaleci Volkan kontrpiyede kalınca top ağlara gitti: 0-1. Moral bozukluğu yaşadığımız anlarda fark 2’ye çıktı. Mehmet Topal savunmanın arkasına atılan topta Finnbogason’u kaçırdı ve İzlandalı golcü karşı karşıya pozisyonda sert vurdu: 0-2.
Fatih Terim ikinci yarıya değişiklik yapmadan başladı. İlk santrforumuz oyuna girerken dakika 60’ı gösteriyordu. Yasin çıktı, Cenk girdi. Mevlüt Erdinç de 67’de Volkan Şen’in yerine oyuna dahil oldu. Kanatlara Emre Mor ile Çalhanoğlu geçti. Değişiklikler etkisini gösteremedi. Bunda oyuncularımızın moralsizliğinin ve 2-0 önde olan rakip futbolcuların öz güveninin artmasının payı büyüktü. Ukrayna maçında kendisine hayran bıraktıran Emre Mor neredeyse sahada yoktu. Maçın ikinci yarısı tamamen İzlanda’nın kontrolündeydi ve 2-0’lık skor değişmeyince Milli Takım Dünya Kupası şansını şimdiden rakiplerimizin sürpriz kayıplar yaşamasına bıraktı...

2 yılda büyük değişim

Milli Takım, İzlanda’ya yenilerek grupta 2 puanda kalırken son iki yılda kadroda yaşanan büyük değişiklikler göze batıyor.  EURO 2016 elemelerinde yine İzlanda ile karşılaşan ay-yıldızlı takımda 9 Eylül 2014’te 3-0 kaybedilen maçın ilk 11’inde forma giyen 8 futbolcu, yeni yapılanmada kadroda yer bulamadı. Söz konusu müsabakada görev alan Hakan Balta, Serdar Aziz, Selçuk İnan, Arda Turan, Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre ve Umut Bulut, 9 Ekim’deki randevuda kadroya alınmadı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...