Ayarımız yok

Düzenleyen:
Ayarımız yok

SPOR Haberleri

3 maçta 4 taktik değiştirdik, galibiyet göremediğimiz gibi futbolumuzla da anlaşılmazdık! 4-6-0 ile başladığımız İzlanda maçını 4-4-2 ile bitirdik

UĞUR AKTAN

Milli Takımımız’ın geride kalan üç maç sonunda henüz galibiyetle tanışamadığı Dünya Şampiyonası Elemeleri’ne Fatih Terim’in sistem tercihleri damga vurdu. Grubun ilk maçında Hırvatistan karşısında Kaan Ayhan, Mehmet Topal ve Serdar Aziz’den oluşan üçlü defansla başlayan Milliler, Hırvatlar’ın Mandzukic’le sayısız gol fırsatı yakaladığı ve direkleri dövdüğü maçın ikinci yarısında Ahmet Çalık’ın oyuna girmesiyle birlikte dörtlü savunmaya dönmüştü. Grubun ikinci karşılaşmasında Ukrayna ile oynanan ve ilk yarısını 2-0 geride tamamladığımız maça ileri uçta Enes ve Cenk’e forma vererek 4-4-2 ile başlayan Terim, devre arasında yaptığı Enes-Tolga değişikliği ile tek forvete dönmüştü. 
İzlanda maçına da bütün futbol kamuoyunu şaşırtan bir taktik ve kadro tercihiyle başlayan Terim, günümüz futbolunda çok sık kullanılmayan 4-6-0’ı denedi. Sahaya forvetsiz çıkan Milli Takımımız’ın ileri ucunda 1.68’lik Emre Mor oynarken, genç futbolcu 1.90’lık Arnason-Sigurdsson tandeminin arasında kayboldu.  Kapılan toplarla hızla rakip kaleye gitme üzerine kurulu 4-6-0 ile rakip kalede pozisyona girmeyi başaramayan Milliler, 59’daki Cenk Tosun-Yasin Öztekin ve 67’deki Volkan-Mevlüt değişiklikleriyle yine alışılmış düzenine döndü. Tabii oynayanların da izleyenlerin de başı döndü…

FATİH TERİM’E GÖRE... HAVA etkilemiş!

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Ukrayna beraberliğini Arda olaylarına bağlarken İzlanda yenilgisi için “Hava şartlarının etkisi olmuş olabilir. Arada 20-25 derece fark var” dedi. Terim sonrasında şunları söyledi: “Sıkıntılı goller yiyoruz. İkinci yarı yapmamız gerekenleri yaptık ama etkili olamadık. Milli Takım konusu herkesi ilgilendirir ancak bunun ölçüsü vardır. Üzerinde kimsenin hak elde etme iddiası olamaz. Ahlaki kurallar içerisinde herkes istediğini söyler. Bizim savaşımız bitmedi. Ülkesini savunan aslanlar şehit düşüyor. Biz de bunları duyunca ‘nelerle uğraşıyoruz’ diyoruz.”

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...