Altın haftaya yükselişle başladı

Düzenleyen:
Altın haftaya yükselişle başladı

Ekonomi Haberleri

Altın, geçen haftayı düşüşle geçtikten sonra, ETF`ler yoluyla gelen alımlardan destek buldu. Altının onsu 1.264 dolara yükseldi.

Altın, yatırımcıların altın destekli exchange traded fonları (ETF) yoluyla alım yapmaları ve bunun sonucu bu fonlardaki altın varlıklarının 2013'ten bu yana en yüksek seviyesine çıkması ve doların düşüşünü ikinci güne taşınması ile birlikte, bu yılın en büyük haftalık düşüşünün ardından yükseldi.

Ons altın yüzde 0.6 yükselerek ons başına 1,264.35 dolara kadar çıktıktan sonra, sabah saatlerinde 1,262 dolardan işlem görüyor.

Altın geçen hafta, yatırımcıların Fed'in faiz artırımına ilişkin beklentileri tartışması ile birlikte yüzde 4.56 düştü ve 6 Kasım'dan bu yana en sert haftalık kaybını gerçekleştirdi.

1.250 DOLAR ALIM FIRSATI

Goldman Sachs Group Inc, fiyaların ons başına 1,250 doların altına kayda değer birşekilde düşmesi durumunda, yatırımcıların bunu stratejik alım fırsatı olarak görebilceğini, zira altının küresel büyümeye ve merkez bankalarının etkinliğinin sınırlarına ilişkin risklere yönelilk bir koruma sağladığını belirtti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...