Şemdinli saldırısından kahreden detaylar

Düzenleyen:
Şemdinli saldırısından kahreden detaylar

GÜNDEM Haberleri

Şemdinli’de jandarma karakolu yakınındaki kontrol noktasına 5 ton bomba yüklü minibüsle gelen PKK’lı terörist, bekleyen araçların arasına dalıp bombayı patlattı. Korkunç patlamada 10 asker ve 8 vatandaş şehit oldu. Şehit olan askerlerin ardından yürek yakan kısa hayat hikayeleri kaldı...

Son dakika haberleri: Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki Durak Jandarma Karakolu yakınındaki kontrol noktasına PKK’lı teröristler dün Sabah 09.45 sıralarında bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenledi. 5 ton patlayıcının kullanıldığı saldırıda 10 asker şehit oldu, 8 vatandaş yaşamını yitirdi, 11’i asker 27 kişi de yaralandı. 

Hakkari’de PKK’ya yönelik operasyon kapsamında 4 Ağustos’tan bu yana 387 PKK’lının öldürüldüğüne dikkat çeken askeri kaynaklar, eski kadrosunun çoğunu kaybeden örgütün büyük bir moral bozukluğu içinde olduğunu, bu saldırının da örgütün bozulan moralini yükseltmeye yönelik olduğunu kaydetti. 

Araçlar hurdaya döndü

Tam bu sırada çevredeki PKK’lı teröristler da askerlere taciz ateşi açıp dikkatleri o yöne çevirdi. Aracı kullanan terörist, jandarma kontrol noktasındaki araçların arasına dalarak 5 ton bomba yüklü kamyoneti patlattı. Bomba yüklü araç havaya uçarken, çevredeki birçok araç kullanılmaz hale geldi. Hain saldırıda 10 asker şehit oldu, 8 vatandaş da hayatını kaybetti. 11’i asker 27 yaralı, askeri helikopterlerle civardaki hastanelere sevk edildi.

Şemdinli saldırısından kahreden detaylar

15 metrelik çukur açıldı

Yapılan saldırı sonucunda yol üzerinde yaklaşık 10-15 metre çapında ve 6-7 metre derinliğinde bir çukur oluştu. Bölgedeki terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için hava destekli komando birliklerinin geniş çaplı operasyonlar başlatıldı. 

Saldırıda şehit olan askerlerden 8 aylık er Eyüp Hacıoğlu’nun Malatya’nın Yazıhan ilçesine bağlı Sürür Köyü’nde oturan ailesine acı haber ulaştı. Baba Nihan Hacıoğlu ile yakınları sinir krizi geçirdi. Bekar olduğu bildirilen Hacıoğlu’nun cenazesini almak üzere yakınlarının Şemdinli’ye hareket ettiği bildirildi. 

Şemdinli saldırısından kahreden detaylar

ANNESİ ACIYA DAYANAMADI

Şemdinli'de bölücü terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Alaşehirli Er Evren Kara'nın baba ocağına ateş düştü. Terhisine 1 ay kala şehit olan oğlunun acısına dayanamayan anne Menduha Kara fenalaşarak hastaneye kaldırılırken, baba Galip Kara gözyaşlarına boğuldu. 

Şemdinli'de bölücü terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Er Evren Kara'nın Killik Mahallesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Acı haberi aileye Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin ve Alaşehir Garnizon Komutanı Ulaştırma Kıdemli Albay Mehmet Kıyıcı verdi. Haberi alan anne Menduha Kara fenalaşırken, baba Galip Kara gözyaşlarına hakim olamayarak "Sabah annesiyle konuşmuş. Haberi şimdi komutanlardan aldık. Öğlen saatlerinde karakolu aradık ama sonuç alamadık. Vatan sağ olsun" dedi. 

Türk Bayrağı asılan şehidin evinin önünde Alaşehir Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu. Anne Menduha Kara ise, "Oğlum uyandın mı dedim, 'uyandım anne karakola gidiyorum' dedi. Oğlum buralar karanlık oralarda hava nasıl dedim, anne buralar güneşlik dedi. Buralar güzel ana ben kapatıyorum dedi. Ben ona oğlum demiyordum, paşam diyordum. Yavrularım siz benden hep üstün olun diyordum dualarımda. Onun abisi Bosna Hersek'te Barış Gücü askeriydi, oralardan çıktı geldi, buna kim ne yaptı" dedi.

Şehit Er Evren Kara'nın cenazesinin yarın ikindi namazından sonra Pazar Camii'nden son yolculuğunu uğurlanacağı öğrenildi.

Evlenecekti

Saldırıda Jandarma Uzman Çavuş Hasan Aydoğdu da şehit düştü. Acı haber, Adıyaman Vali Yardımcısı Onur Kökçü ve askeri yetkiler tarafından şehidin babası Hacı Yusuf Aydoğdu’ya verildi. Acı haberi alan anne Fatma Aydoğdu fenalık geçirirken, kardeşleri askerlere sarılıp Türk bayraklarını öperek ağladı. 

Şehidin, babası Hacı Yusuf Aydoğdu’nun yaşadığı evin en üst katını hazırlayıp kısa süre sonra nişanlısıyla evlenerek burada oturmayı planladıkları belirtildi.  

‘Anamızın duasıyla geldik’

Şehit Eyüp Hacıoğlu’nun Facebook’ta en son paylaştığı fotoğrafa, “Ne kimseye muhtaç olduk, ne de kimseye minnet ettik. Anamızın duasıyla geldik, hocanın selasıyla gideriz” yorumu yaptığı görüldü. 

Şemdinli saldırısından kahreden detaylar

Samsun’dan 2 asker şehit

Şehit olan 10 asker arasında Samsunlu uzman çavuşlar Bayram Aksu ile Ercan Bayraktar’ın da bulunduğu haberi ailelerine ulaştı.Aksu’nun annesi Ünzile ve babası Dursun Aksu’nun Yakakent İlçesi Mutaflı Mahallesi’nde yaşadıkları belirtildi. Şehit Uzman Çavuş Bayram Aksu’nun eşinin ise İstanbul’da olduğu kaydedildi. Samsunlu diğer şehit Ercan Bayraktar’ın da, Atakum ilçesinden olduğu ve ailesinin İstanbul’da oturduğu belirtildi.

Şemdinli saldırısından kahreden detaylar

Komşu haber verdi

23 yaşındaki er Özkan Altınok’un acı haberi, Adana’daki yakınlarını yasa boğdu. Nişanlı olan Altınok’un şehit düştüğü haberini, otobüs şoförü olan baba Celal Altınok’a oturduğu Adana’nın Yüreğir ilçesindeki evine gelen askeri yetkililerden öğrenen komşuları telefonla bildirdi. Baba Celal Altınok’un Adana’ya döndüğü belirtilirken, şehidin annesi Ayten Çalışkan’ın Şanlıurfa’nın Haliliye İlçesi’nde yaşadığı öğrenildi.

Ceylin yetim kaldı

Kahramanmaraşlı Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Dobur da şehit askerler arasında. Şehidin 5 yaşında Ceylin isimli kız babası olduğu ve 12 yıldır TSK’da görev yaptığı belirtildi.

2 yıllık öğretmen terör kurbanı oldu

Hain saldırıda yaşamını yitiren 8 sivil arasında 24 yaşındaki öğretmen Oğuz Uysal da var. Şemdinli’nin Korgan Köyü Akbal Mezrası’nda yaşayan  Uysal, 2 yıl önce öğretmen olarak atandı. Yüksekova Esendere Beldesi’nde görev yapan Uysal,  görev yerine dönerken patlamada can verdi.

Terhis olmasına bir ay kalmıştı

Saldırıda şehit olan Onbaşı Evren Kara’nın acı haberi Manisa’da yaşayan baba Galip ve anne Mendua Kara’ya verildi. Şehidin babaevi ile ailenin yaşadığı sokağa Türk bayrağı asıldı. Bekar olan 23 yaşındaki Kara’nın askerliğinin bitmesine bir ay kaldığı öğrenildi.

Şoför de can verdi

Saldırıda hayatını kaybeden minibüs sürücüsü 30 yaşındaki Bahri Fırat ise 3 çocuk babasıydı. Bahri Fırat, dün sabah saatlerinde Şemdinli’den yolcularını aldıktan sonra Yüksekova’ya gitmek üzere duraktan ayrıldı. Yaklaşık 20 kilometre gidebilen Fırat da diğerleri gibi kimlik kontrolu sırasında beklerken meydana gelen patlamada ağır yaralandı. Fırat kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...