Armutun ağırlığı görenleri şaşırdı

Düzenleyen:
Armutun ağırlığı görenleri şaşırdı

YAŞAM Haberleri

Çanakkale'nin Biga İlçesinde düzenlenen Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı'nda sergilenen 1 kilo 720 gram ağırlığındaki deveci armudu görenleri şaşırttı.

Çanakkale'nin Biga İlçesinde bu yıl 11'nci kez düzenlenen Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı'na, ziraat odası standında sergilenen 1 kilo 720 gram ağırlığındaki deveci armudu damgasını vurdu. Dev armut, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Biga'nın Karacaali Köyünde armut ağaçları bulunan Seyfettin Çakır'ın yetiştirdiği armut, fuardaki ziraat odası standında sergilendi.

"BUGÜNE KADAR EN BÜYÜĞÜ"

Biga Ziraat Odası Genel Sekreteri Arif Ödül, "Bu deveci cinsi armut Biga İlçemizin bereketli topraklarında çiftimiz Seyfettin Çakır tarafından yetiştirildi. 1720 gram ağırlığında. Hatta 1725 gram idi. Beş gramını eksik bile yazdık üzerine. Sanıyorum bugüne kadar yetişen en büyük deveci armudu" dedi.

AŞILI VE GÜBRELİ FORMÜL UYGULANDI

Çiftçi Seyfettin Çakır ise, Bursa'dan aldığı aşılı armut fidanlarını 5 yıl önce arazisine diktiğini ve doğal hayvan gübresi koyarak armudu bu büyüklüğe getirdiğini söyledi.

SOLUCAN GÜBRESİ DE DİKKAT ÇEKTİ

Fuarda, bir başka ilgi odağı olan ürün ise organik solucan gübresi oldu. Solucan gübresiyle deneme üretimi yapılan marulların ise daha dayanıklı olduğu açılan stantta halka tanıtıldı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...