Turnuvaya damga vuran tezahürat çalıntı çıktı

Düzenleyen:
Turnuvaya damga vuran tezahürat çalıntı çıktı

SPOR Haberleri

İzlanda Milli Takımı'nın EURO 2016'ya damga vuran ve ardından bir çok takımın taraftarı tarafından tanınan "huh" tezahüratını, Polonya takımı Lech Poznan'dan aldığı ortaya çıktı.

İlk kez katıldığı EURO 2016'da çeyrek finale çıkma başarısı gösteren İzlanda Milli Takımı, aldıkları sürpriz sonuçların yanı sıra taraftarlarla birlikte yaptıkları 'Huh' tezahüratıyla organizasyona büyük renk katmıştı. Organizasyonda büyük ilgi çeken 'Huh' tezahüratının İzlanda Milli Takımı'na ait olmadığı ortaya çıktı.

Skorer'de yer alan haberde; EURO 2016'ya damga vuran ve ardından bir çok takımın taraftarı tarafından icra edilmeye başlayan tezahüratın Polonya'dan alındığı belirtildi. Balina çağırma sesi olarak ünlenen tezahüratın, Polonya'nın Lech Poznan takımı tribünlerinden alındığı aktarıldı.

KENDİLERİNE UYARLADILAR

İzlanda ekibi Stjarnan'ın iki yıl önce Avrupa Ligi'nde Poznan ile deplasmanda yaptığı maçta, bu tezahüratı yapan ev sahibi ekibin seyircilerinden gören İzlandalılar, bunu ülkelerine getirdi. Stjarnan'ın '12 numara' isimli taraftar grubu, tezahürattaki sözleri çıkardı ve sessiz hale getirdi. Sözsüz ve sadece 'Huh' sesininin çıkarıldığı bir forma çevrildi. Stjarnan tribünlerinde iki yıldır bu şekilde icra edilen tezahürat, bir süre sonra İzlanda Milli Takımı'nın maçlarında boy göstermeye başladı.

UEFA ÖDÜLLENDİRECEK

İzlanda'nın Türkiye ile oynayacağı bu geceki maç öncesi UEFA, bu tezahürat nedeniyle ev sahibi ekibi ödüllendirecek. EURO 2016'da turnuvaya yaptıkları katkı nedeniyle İzlanda'ya ödül verilecek.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...