Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

FETÖ'nün bu yaptığı şok etti! "Ekmek arası"na saklamışlar...

Düzenleyen: / Kaynak: AA
FETÖ'nün bu yaptığı şok etti! "Ekmek arası"na saklamışlar...

GÜNDEM Haberleri  / AA

Kars'ta, FETÖ mensuplarının önemli bilgilerin yer aldığı flash bellek ve SD kartları bölge sorumlularına götürürken ekmek arasına veya peçeteye sakladıkları ortaya çıktı

Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)  mensuplarının önemli bilgilerin yer aldığı flash bellek ile fotoğraf makinesi ve  kameralarda kullanılan SD kartları bölge sorumlularına götürürken ekmek arasına  ve peçeteye sakladıkları ortaya çıktı.
Kars'ta FETÖ'nün darbe girişiminde yer alanların ortaya çıkarılması ve  örgütün çökertilmesi için Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet  Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlar devam ediyor. Operasyonlar  kapsamında gözaltına alınan FETÖ mensuplarının polisteki ifadelerinde ilginç  detaylar ortaya çıkıyor.

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve polisteki işlemleri  devam eden örgütün Kars'taki sözde sohbet hocası N.P, ifadesinde örgütün  çalışması ve yapılanması hakkında önemli bilgiler aktardı.N.P, ifadesinde örgüt içerisindeki grup ve oluşturdukları birimlerin  farklı kurumlardan ve kişilerden oluştuğunu itiraf ederek, "Emniyetteki  üniversite grubu, genellikle aynı devrenin yani aynı okulda okuyan ve aynı dönem  olan şahısların bir araya geldiği gruptur, burada aynı devreden olmayan kişiler  toplantıya çağrılmaz. Lise grubundaki polis memurları ise dil, sözel, eşit  ağırlık, sayısal (sayısal A ve Roma rakamıyla sayısal V) olarak gruplara  ayrılıyor." ifadelerini kullandı.

Emniyet yapılanmasını ve polislerin gruplandırılmasını anlatan N.P, şu  bilgileri verdi:

"Dil, henüz cemaate ısındırma aşamasında olan ve cemaat içeriği  hakkında bilgi verilmeyen kişilerdir, sözel grubundaki kişiler, cemaat ve  hizmetten bahsedilmeden cemaatin içerisine çekilmeye çalışılan kişilerdir, eşit  ağırlıktaki kişiler sohbetlere dahil olup Fetullah Gülen'in sohbet ve vaazlarını  dinleyen ve ilk defa himmet istenen kişilerdir. Sayısal da herhangi bir teklif  olmaksızın kendiliğinden, gönülden hizmet harekatına dahil olan ve sohbetleri hiç  aksatmayan aynı zamanda da himmetlerini düzenli şekilde veren kişilerdir. Sayısal  A, aksatmadan hizmete devamlı gelen ve hizmete tamamen bağlı olduğu ayrıca ByLock  programının yüklendiği kişilerdir. Sayısal V, hizmete gönülden bağlı olan ve  tamamen kendilerini hizmete adayan kişiler olup cemaat bünyesindekilere sohbet  verebilecek seviyedeler."

FLASH BELLEK İLE SD KARTLARI EKMEK ARASINA VE PEÇETEYE SAKLAMIŞLAR

N.P, Kars'ın örgüt yapılanmasında Erzurum bölgesine bağlı olduğunu  belirterek, "Emniyet teşkilatıyla ilgili bilgiler emniyet mensuplarınca kendi  sohbet hocamıza iletilirdi, sohbet hocası da bilgileri emniyet imamına iletirdi.  Emniyet imamı bu bilgileri yazılı bir ortamda hazırlar ve metin haline getirir,  daha sonra bu bilgileri flash bellek ve SD kartlara yüklerdi." dedi.

Bilgilerin başkasının eline geçmemesi için tedbir aldıklarını kabul  eden N.P, ifadesinde şunları anlattı:

"Yükleme yapılan flash bellek ve SD kartlardaki dosyalara müzik ve  film görünümü verirdik, bunlar 'TrueCrypt' şifrelemesiyle şifrelenir ve bu  şifreyi sadece bölge sorumlusu açabiliyor. Şifrelenen bu kartlar bölge imamına  ulaştırılmak üzere tedbir amacıyla ekmek arasına veya peçeteye sarılarak muhafaza  altına alınırdı. Ben de kartların yakalanmaması ve sıkıntılı bir durum olması  durumunda peçeteye kartı koydum, yolda bir aksaklık olması durumunda o peçeteyle  burnumu silip peçeteyi yere atar gibi bırakıp içerisindeki kartı kırardım. Daha  çok önemli bilgiler içeren kartları bu şekilde saklardık, ekmek arasına ya da  peçeteye sararak bölge imamına götürürdük. Zaten bu kart ve flash bellek  'TrueCrypt' ile şifrelendiği için sadece bölgemizdeki imam açabilirdi, daha sonra  bunlar imha edilirdi."

N.P, flas bellek ve kartlardaki dokümanların önemli dosyalar olduğunu  ve emniyetteki önemli bilgilerin yer aldığını itiraf etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...