Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dev proje ilk kez görücüye çıktı

Düzenleyen:
Dev proje ilk kez görücüye çıktı

Ekonomi Haberleri

Türk Akımı projesi ilk kez görücüye çıktı. 23. Dünya Enerji Kongresi`nde ziyaretçilere görsellerle projenin ayrıntıları anlatılıyor. Rusya Enerji Bakanı Novak ise dev projede anlaşmasının bu hafta İstanbul`da imzalanacağını umduğunu söyledi.

Türk Akımı projesi ilk kez görücüye çıktı. Erdoğan-Putin zirvesinin en önemli gündem maddesi olması beklenen proje için geri sayım sürüyor. Rus tarafı 23. Dünya Enerji Kongresi'nde Türk Akımı projesini açtığı stantla somut olarak sergilemeye başladı. Ziyaretçilere görsellerle projenin ayrıntıları anlatılıyor.

TÜRK AKIMI ARTIK BAŞLADI DİYEBİLİRİZ

Rusya'da yayın yapan tek Türkçe gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Siyamend Kaçmaz standın açılmış olmasının çok önemli bir gelişme olduğunu belirterek, ' İki ülke arasındaki ilişkiler için çok önemli. Bu bir ilk gerçekten. Rus tarafıyla konuştum. Bunu kim organize ediyor diye, Rus tarafı bu standı açmış burada. Erdoğan-Putin görüşmesinin ardından hükümetler arası anlaşma yapılmasını bekliyorlar. Görüntülerde de görüyoruz, Türk akımına artık 
başladı diyebiliriz' diye konuştu.

Dev proje ilk kez görücüye çıktı

'DEV PROJE İÇİN İMZALAR İSTANBUL'DA ATILABİLİR'

Öte yandan Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, Rus doğalgazını Türkiye'ye taşıyacak Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde hükümetlerarası anlaşmasının bu hafta İstanbul'da imzalanacağını umduğunu söyledi. 

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, Türk Akım doğal gaz boru hattı projesi için Rusya ile Türkiye arasında hükümetler arası anlaşmanın neredeyse imzalanmaya hazır olduğunu söyledi.

İstanbul'da gazetecilere açıklama yapan Novak, "Pratikte anlaşma belgesi şu anda hazır ancak bazı detaylar üzerinde çalışma sürüyor. Uluslararası Enerji Kongresi içinde anlaşmanın imzalanmasını umuyorum" diye konuştu.

Novak, hükümetler arası anlaşmanın imzalanması ile Türkiye'ye doğal gaz satış fiyatı arasında bağlantı olmadığını da ifade etti.

Novak açıklamasında, Türk Akım üzerinden Avrupa'ya gaz arzı konularında çalışmanın devam ettiğini de söyledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...