Adıyamanlı şehit Er Aydoğdu toprağa verildi

Düzenleyen:
Adıyamanlı şehit Er Aydoğdu toprağa verildi

GÜNDEM Haberleri

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin jandarma kontrol noktasına bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan 10 asker arasında yer alan sözleşmeli er 28 yaşındaki Hasan Aydoğdu’nun cenazesi, memleketi Adıyaman’da toprağa verildi. Şehit babası Hacı Yusuf Aydoğdu, oğlunun tabutu başında bekleyen ve ağlayan askeri öperek gözyaşını sildi.

PKK'lı teröristler tarafından Şemdinli'deki Durak Jandarma Kontrol Noktası'na bombalı araçla düzenlenen ve 10 askerin şehit olduğu, 5 sivilin de yaşamını yitirdiği saldırıda Jandarma Sözleşmeli Er Hasan Aydoğdu da şehit düştü. Sözleşmeli er Aydoğdu'nun cenazesi, Van'daki tören ardından askeri uçakla memleketi Adıyaman'a getirildi. Havaalanında protokol üyeleri ve yakınları tarafından karşılanan şehit Aydoğdu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, Sümerevler Mahallesi'ndeki baba evinde getirilerek helallik alındı. Şehit Aydoğdu için öğle vakti Yeni Mezarlık Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene; Vali Abdullah Erin, Ak Parti Adıyaman milletvekilleri Ahmet Aydın, Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat ve Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, protokol üyeleri ile şehidin ailesi ve yakınları katıldı. 
AĞLAYAN ASKERİ ÖPTÜ, GÖZYAŞLARINI SİLDİ
Şehit babası Hacı Yusuf Aydoğdu, oğlunun tabutu başında bekleyen ve ağlayan askeri öperek gözyaşını sildi. Şehidin kardeşleri ise, Türk bayrağıyla örtülü tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Şehit Aydoğdu'nun cenazesi, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkcü'nün kaldırdığı cenaze namazının ardından mezarlıkta bulunan şehitlikte toprağa verildi. 
5 çocuklu ailenin ikinci büyük çocuğu olan şehit Aydoğdu'nun, ailesinin yaşadığı 2 katlı binanın en üst katını hazırlayıp 20 gün sonra nişanlısı evlenerek burada oturmayı planladıkları belirtildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...