Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'OHAL’den şikayetçi değil duacıyız'

Düzenleyen:
'OHAL’den şikayetçi değil duacıyız'

GÜNDEM Haberleri

Bursa’da tam gün eğitim veren Şehit Onbaşı Tolga Taştan İlkokulu’ndaki öğrenci velileri OHAL yasasından şikayetçi değil aksine duacı olduklarını söyledi.

Geçtiğimiz gün OHAL nedeniyle yarım gün arasında dışarıya çıkışlarına izin verilmediği için demir parmaklıkların arasından velileri tarafından yemek yedirilirken görüntülenen okuldaki çok sayıda veli kağıt imzalamak suretiyle çocuklarını kolaylıkla dışarıya çıkarabildiklerini söyledi. Aynı okulda oğlu öğrenim gören öğrenci velisi Fahri Birinci, “Çıkan haberleri ben de bu sabah öğrendim hiç birinin aslı astarı yok okulda çalışan tüm öğretmenler özverili bir şekilde çalışıyor. Bu durum kapıdaki görevliye kadar böyle. Haberler çıktıktan sonra öğrendik ki herkes çok üzülmüş, okul içinde verilen kantin hizmetleri de dahil olmak üzere her şey dört dörtlük. Benim çocuğum öğretmenini o kadar çok seviyor ki sabah evden çıkarken sanki ikinci evine gidiyor. Bugüne kadar hiç problem yaşamadık. Velinin birisi bir şikayette bulunmuş, okul yönetiminden biriyle atışmış. İyi bir niyet olmasa gerek. Gelmişler tel örgüden yemek yedirmişler. Okul kantininde yemek var tost var ama misal çocuğun canı o gün döner çekti, gidiyorum dışarıdan alıyorum. Tel örgüden uzatıyorum içeriye girmiyorum” dedi.

"YAPILAN UYGULAMA ÇOK DOĞRU"

Fahri Birinci sözlerine şu şekilde devam etti: "Burası bir ilkokul herkes içeri girse kimi nasıl ayırt edeceksiniz. Benim de çocuğum burada okuyor. Okula dışarıdan girecek kişi belki veli değil, öğlen paydoslarında okul içine veliler alınmıyor. Veliler dışarıdan çocuklarına farklı yemekler getirebiliyor. Buna müsaade var ama içeride de bir çok yemek var okul asla sadece içeriden yiyeceksiniz diye baskı yapmıyor. İsteyen çocuğunu evine de götürüp yedirebilir. Dışarıdan da getirip yedirebilir. Yapılan uygulama çok doğru, OHAL’den önce bizde okula girebiliyorduk. Şimdi OHAL’den dolayı giriş çıkışlara izin verilmiyor. Gayet güzel, hocalar olsun okul müdürü olsun, hepsi öğrencilerle çok iyi bir şekilde ilgileniyor. Çocuğum bu yıl bu okulda ikinci sınıfı okuyor. En ufak bir problem yaşamadık. Okuldaki tüm eğitimciler bilinçli ben bugüne kadar okulda bir tane bile yanlış bir şey görmedim. Çok memnunum sırf bu okula çocuğumu yazdırmak için ben başka semtten buraya taşındım. Ben kendi evimi bırakıp buraya kiraya geldim sırf çocuğum bu okulda okusun diye” şeklinde konuştu.,

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...