Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mehdi Eker: Bizi korkutup sindiremezler

Mehdi Eker: Bizi korkutup sindiremezler

POLİTİKA Haberleri

Eker, Diyarbakır'da AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert'in, PKK'lılar tarafından katledilmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Diyarbakır'da AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert'in, PKK'lı teröristlerin saldırısında hayatını kaybetmesine ilişkin, "Terör örgütü, bu tür saldırılarla, cinayetlerle AK Parti'yi bir şekilde sindirmeye, korkutmaya, AK Parti'ye vatandaşların ilgilerini azaltmaya çalışıyor ama bu nafile bir çabadır. Biz mücadelemizi devam ettireceğiz." dedi.

BAŞKANIN DAHA ÖNCE DE SALDIRIYA UĞRADIĞINI ANLATTI
CNN Türk televizyonunda bir programa telefon bağlantısıyla katılan Eker, partisinin il ve ilçe başkanlarının, başkanlıklarının bundan önce de defalarca saldırıya uğradığını hatırlattı.

"AK PARTİ SİNDİRİLMEK İSTENİYOR"
AK Parti'nin sindirilmek istendiğini ifade eden Eker, Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin, barış ve kalkınmasının teminatı olan partisinin, vizyon ve misyonuyla Ortadoğu'yu yeniden şekillendirmek isteyenlerin çalışmalarına engel olduğu için hedef alındığını belirtti. Partisinin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde hem ulusal birliği savunan hem de toplumsal değerleri yaşatan farklı bir siyasi görüş olduğunu dile getiren Eker, "Partimize halkın da ilgi ve desteği çok yüksektir. Bu, korkutulma ve sindirmeyle elde edilmiş bir ilgi ve destek de değil." diye konuştu.

"KÜRT VATANDAŞLARIMIZ İÇİN YOLA DEVAM EDECEĞİZ"
Mehdi Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz mücadelemizi sürdürüyoruz, devam ettireceğiz. Türkiye için devam ettireceğiz, Türkiye'deki Kürt vatandaşlarımız için devam edeceğiz. Çünkü PKK'nın en büyük zararı bölgedeki Kürtlere dönük oldu. PKK, Kürtlere, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak demokratikleşme, sivilleşme yoluyla ve barış içinde herhangi bir kazanım elde etmesine asla izin vermiyor, vermek istemiyor. Çünkü o zaman terör nedeniyle ortaya çıkmış bu vahşi örgütün varlık nedeni ortadan kalkar ve hizmet ettiği kesimlerin de işine bu gelmez. O nedenle PKK, Kürt vatandaşlarımıza dönük haklar veya bölgenin kalkınmasıyla ilgili projelerde hep sabotajcı rolü oynamıştır, bir şekilde engel olmuştur.

"VATANDAŞLARIMIZIN UMUDU OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ"
Terör örgütü, bu tür saldırılarla, cinayetlerle AK Parti'yi bir şekilde sindirmeye, korkutmaya, AK Parti'ye vatandaşların ilgilerini azaltmaya çalışıyor ama bu nafile bir çabadır. Biz mücadelemizi devam ettireceğiz. Başkanımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. PKK, bizi bu şekilde öldürerek bitiremez. PKK'lılar da siyasi uzantıları da bilmeliler ki Türkiye Cumhuriyeti'nde biz demokratikleşmeyi ve sivilleşmeyi artıracağız, vatandaşlarımızın umudu olmayı sürdüreceğiz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...