Ligde süper Milli Takım’da kayıp

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
Ligde süper Milli Takım’da kayıp

SPOR Haberleri  / Sabah

A Milli Takım’ın yıldızları, bu sezon kulüplerinde gösterdikleri başarılı performansı ay-yıldızlı forma altında tekrarlayamadı

Türk Milli Takımı'nın yıldızları Hırvatistan, Ukrayna ve İzlanda maçlarında ortaya koydukları performansla tam bir hayal kırıklığına neden oldu. Bu sezon kulüplerinde sergiledikleri performansla büyük övgü alan isimler, iş milli takıma gelince vasatın üstüne çıkamadı. Performanslarında büyük fark olan isimlerin başında Caner Erkin, Ömer Toprak, Tolga Ciğerci, Volkan Babacan ve Cenk Tosun geldi. İşte bu futbolcuların lig-milli takım kıyaslamaları:
VOLKAN BABACAN: (270 dk): Ligde kalesine isabet eden şutların sadece yüzde 15'ine gol izni veren ve bu alanda en başarılı isim olan Volkan Babacan, 6 haftada 3 gol yedi ve Başakşehir'in liderlik koltuğunda oturmasında önemli rol oynadı. Volkan, milli forma ile 3 maçta kalesinde 5 gol gördü. Kalesine 17 şut isabet ederken, neredeyse her üç şutun biri ağlarla buluştu. 
TOLGA CİĞERCİ: (103 dk): Galatasaray'da ortaya koyduğu performansla pas, isabetli pas, koşu mesafesi, ikili mücadele kazanma alanlarında Süper Lig'in lideri olan Ciğerci, milli forma ile çıktığı 103 dakikada sadece 47 isabetli pas yapabildi. Ligde 90 dakika başına 83 başarılı pas yapan isim formunu düşürürken, attığı 4 şutta da isabet sağlayamadı. 
ÖMER TOPRAK: (180 dk.): 758 gün sonra Milli Takım'a dönen isim, Ukrayna maçında penaltıya neden oldu, İzlanda maçında ise kendi kalesine gol attı. Aynı Ömer, Almanya 1. Ligi Bundesliga'da Leverkusen formasıyla en fazla rakip atağı kesen isim durumunda. İki maçta sadece 3 rakip atağı kesebilirken, ancak 7 ikili mücadele kazanabildi. 
CANER ERKİN: (180 dk.): Hırçınlığı ile son iki maçta dikkatleri üzerine çeken ve Ukrayna karşısında kırmızı karttan son anda kurtulan Caner, Beşiktaş formasıyla Süper Lig'in en fazla isabetli orta yapan ismi olmasına rağmen eleme grubunda henüz ceza alanına tek bir başarılı orta gönderemedi. Oyuncunun kazandığı ikili mücadele sayısı ise 5 oldu. 
CENK TOSUN: (193 dk.): Beşiktaş'ta girdiği gol pozisyonlarının yüzde 35'ini gole çeviren ve 5 gole ulaşan Cenk Tosun, milli forma ile üç maçta istenileni henüz veremedi. Oyuncu üç maçın ikisinde kaleye isabetli şut atamazken, toplamda ise bir kez isabetli şut atabildi.

KALAN MAÇLARIMIZ
12 Kasım Kosova
24 Mart Finlandiya
11 Haziran Kosova (d)
2 Eylül Ukrayna (d)
5 Eylül Hırvatistan
6 Ekim İzlanda
9 Ekim Finlandiya (d)

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...