Note 7 şoku

Düzenleyen:
Note 7 şoku

TEKNOLOJİ Haberleri

Batarya problemi sebebiyle geçen ay 2,5 milyon telefonu geri çağıran Samsung, yenilenen Glaxy Note 7’lerde de benzer problemlerin yaşanması üzerine üretimi askıya aldı. Karar sonrası Note 7’nin Türkiye satışları da ertelendi

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Galaxy Note 7 modelinin üretimini geçici olarak durdurdu. Samsung’un değişim programına rağmen tekrar eden problemler ve gelen olumsuz raporlar sebebiyle bu kararı aldığı belirtildi. 
Samsung, hatalı üretimden dolayı bataryaları alev alma riski taşıyan telefonlar için değişim programı başlatmış, kullanıcılara iade hakkı da tanımıştı. Bu kapsamda geçen ay 2,5 milyon telefon geri çağrılmıştı. Ancak son yaşananlar değişim programının işe yaramadığını gösterdi. Geçtiğimiz hafta Amerika’da yolcu uçağında Galaxy Note 7 yanarken, Kentucky eyaletinde telefondan gelen dumandan rahatsızlanan bir adam hastaneye kaldırıldı. Bunun üzerine ABD’li telefon operatörü AT&T, soruşturma tamamlanana kadar değişimlerini durdurduğunu açıkladı. Bir diğer ABD’li telefon operatörü T-Mobile ise müşterilerinin Galaxy Note 7 telefonlarını T-Mobile bünyesindeki diğer modellerle değiştirebileceklerini duyurdu. ABD’nin yanı sıra Avusturalya’da da satışlar durdu. Bütün bu yaşanan gelişmeler üzerine Samsung üretimi askıya aldı. Samsung Türkiye’de de benzer bir değişim programı başlatmış ancak kullanıcıların sadece yüzde 10’u programa katılmıştı. Yenilenen Note 7’lerin ekim ayı ortasında Türkiye’de satışa sunacağını duyuran Samsung takvimde düzenlemeye gideceğini açıkladı. Samsung Türkiye’den yapılan açıklamada, “Samsung Electronics olarak, kalite ve güvenlik standartlarını eksiksiz olarak sunma amacıyla Galaxy Note7’nin üretim takviminde düzenlemeye gidiyoruz” denildi. 

Galaxy S8 şubatta geliyor 

Başı Note 7 ile dertten kurtulmayan Samsung yeni amiral gemisi Glaxy S8’i şubat ayı sonunda görücüye çıkaracak. Galaxy S8’in tanıtımının Note 7’de yaşanan problemler sebebiyle erkene alınmayacağı, 27 Şubat - 2 Mart tarihleri arasında Barcelona’da düzenlenecek Mobil Dünya Kongresinde gerçekleştirileceği belirtildi. 

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...