İmparator çıplak

Düzenleyen:
İmparator çıplak

SPOR Haberleri

İzlanda yenilgisi sabrın SONuydu! Medyada eski futbolcular dahil bir tane destek veren yok, eleştiren çok… Fatih Hoca “Savaşacağım” diyor ama şu anda yanında sadece kapı gibi sözleşmesi var.

Tarih 7 Ocak 2015. Yer Haliç Kongre Merkezi… 23. Uluslararası Antrenör Gelişim Semineri… Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, “Futbolumuz ve Geleceği” konulu bir sunum yapıyor. Acı gerçeklerimizle ilgili açıklamasını yaparken “KRAL ÇIPLAK  demek için karşınızdayım” diyor. Konuşmasının girişinde “Ülke futbolu iyiye gitmiyor, futbolun içindeki aktörler olarak hepimiz kendimize gelelim” diyor ve problemleri sıralıyor. Aradan yaklaşık 2 yıla yakın geçen süre zarfındaki fotoğrafta futbolun başında bulunan İmparator Fatih Terim ÇIPLAK! İşte sebepleri ve gelinen son durum…

EKSİ BAKİYEYE NASIL GELİNDİ?

MR’DA YÜKSEK EGO ÇIKTI
Fatih Terim bugün değil yıllardır egosuyla ön plandaydı. Bu yüksek egosu sayesinde Galatasaray’ı çalıştırdığı dönemlerle başlayan süreçle birlikte rakip takım taraftarlarının antipatisini kazanmıştı. Son dönemlerdeki kamuoyu MR’nda egoya dayalı eylem ve söylemleri muhalif kitlesini artırdığını gösteriyor.
Sürekli  ders alıyoruz!
Ki bu ego açılımlarından birisinde geçmişte söylediği unutulmaz bir sözü vardı. “BEN DERS ALMAM DERS VERİRİM.” Söylem bu ama eyleme gelindiğinde öyle süreçler yaşıyoruz ki gerek “sportif başarı” anlamında gerekse olaylara karşı takınılan tavırla ilgili DERSLERDEN bir türlü çıkamıyoruz. Sürekli sınıfta kalıyoruz.
Krizi idare edememek
Fatih Terim’in eksisi aslında Gökhan Töre-Ömer Toprak-Hakan Çalhanoğlu olayında kendini göstermişti. Bir tarafı kazanacağım derken diğerini kaybetmişti. Ardından EURO 2016’da Arda Turan’la yaşadığı olayı kendi içinde baba-oğul ilişkisiyle çözmesi gerekirken krizin basına yansıması ve sonrasına göz yumdu, ateşi körükledi!
İstikrarsızlık
Kadro tercihine ne demeli! EURO 2016’ya birçok ihtimalin gerçekleşmesiyle sürpriz bir şekilde katıldık ancak oradaki futbolumuzla çok büyük hayal kırıklığı yaşattık! Yetmedi “yeni yapılanma” dedik, “toparlarız” dedik ancak şimdi kimsenin yeri garanti değil. Bir maç varsınız bir maç yoksunuz. İstikrarsızlık tavan yapmış durumda.
Sistemsizlik
Peki ne oynuyoruz! Sahadaki futbolcusundan, ekrandaki yorumcusundan, sokaktaki vatandaşa kadar bilen yok… Çünkü sürekli değişen bir çift forvet bir forvetsiz bir düzenin bekçileri haline gelmiş durumdayız. Sistemden, kurumsal yapıdan bahsederken oyun anlayışımızda sistemin S’sini göremiyoruz.

TAZMİNATI?
7.6 milyon avro

Türkiye Futbol Federasyon ile 15 Kasım 2013’te 5+2 yıllık mukavele yapan ve 4 sayfa 7 maddeden oluşan anlaşmaya göre iki tarafın da fesih halinde tazminat ödeme yükümlülüğü var. Senelik 3.5 milyon avro alan Fatih Hoca’nın görevine son verilmesi halinde 15 Kasım 2018’e kadar olan alacakları ödenmek zorunda. O da 7.6 milyon avroya tekabül ediyor. Fatih Terim sözleşmeyi tek taraflı feshederse 1 milyon 450 bin avro federasyona ödemek durumunda. +2 yıllık opsiyonu uzatmak ise federasyona bağlı. Onun kararı da Kasım 2018’de.

İstifa ederse 
Kal denmeyecek

Türkiye Futbol Federasyonu olaylara da sessiz, sonuçlara da… Her ne kadar Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile çok iyi ilişkiler içerisinde olduğunu söylese de kulislerde konuşulan konu, İmparator’un istifasını vermesi halinde federasyon kanadından “kal” baskısının gelmeyeceği yönünde. Hatta tazminat ödememek adına, Fatih Terim’in istifasının beklendiği ve olayı maddi anlamda en az hasarla atlatmanın planlarının yapıldığını da belirtelim.

TERİM GİDERSE
Kocaman bir soru

Şu anda Türkiye’nin 1 numaralı gündemi terör, iki numarasında ise Fatih Terim olayı var. Herkes kimseye daha fazla zarar verilmeden bırakması gerektiği görüşünde. Hatta durumu bir tık ileriye götürüp “Yerine kim gelecek?” sorusuna bile cevap aranıyor. İlk etapta sesli dillendirilen isim Konyaspor’da belli bir istikrar sağlayan Aykut Kocaman. Ama en büyük soru işareti, Kocaman’ın Avrupa Kupaları’nda Konyaspor’a oynattığı (mahkûm) futbol. Yabancı teknik adam da konuşuluyor ancak Hiddink modeli ve maddi anlamdaki külfeti düşündürüyor.

 

 

 

 

KİM NE YAZDI?

En iyi katkıyı emekli olarak verebilirsin
RÜŞTÜ REÇBER: Yine çıkar birileri, ‘malzeme bu’ der, yine çıkar birileri ‘öğrenmemiz gereken çok şey var’ der, yine çıkar birileri ‘ileriye yatırım yapıyoruz’ der. Herkesi inandırabilirsiniz, herkesi ikna edebilirsiniz (ki zannetmiyorum) ama beni gram inandıramıyorsunuz yani kandıramıyorsunuz.  Ülke içinde tartışılır hale gelen, saygıyı, sevgiyle değil de korku ve tehditle almaya çalışan sayın Fatih Terim, son 3 yıldır hiçbir şey vermediğin Türk futboluna belki de en iyi katkıyı emekli olarak verebilirsiniz....
Sabote eder gibi!
AHMET ÇAKAR:
Fatih Terim, sabote eder gibi takım çıkarmaya devam ediyor. Dün geceye bakıyoruz, kamera şakası gibi. Cenk yok, yani diğer bir deyimle, santrforsuz oyuna başladık. Komedi gibi. Üstelik Avrupa’nın belki de fizik gücü en yüksek takımına karşı. Terim’i anlayamıyorum. Tanımasam takımı sabote ediyor diyeceğim. 4-6-0 diye takım var mı? Forvetimiz pigme topluluğu gibi. Bu adamlar dev gibi İzlandalılarla nasıl mücadele edecek? Edemediler de ve tabii rezil olduk.
Dediği doğruymuş
ŞANSAL BÜYÜKA:
Fatih Hoca bir dönemler “Ben ders almam, ders veririm” demişti. Dediği doğruymuş... Ders alsaydı, daha dört gün önce Ukrayna karşısına iki defansif orta saha ile çıkmanın bedelini ne kadar ağır ödediğimizi hatırlar, daha savunma ağırlıklı bir orta saha yapabilirdi.
Şaşıran rakip değil oyuncularımız
UĞUR MELEKE:
Terim her maça rakibi şaşırtmak için kurgulanmış sürpriz 11’lerle çıkıyor. Ben henüz rakiplerin şaşırdığını hiç görmedim, hep şaşıran bizim oyuncular oluyor galiba! Sürprize en çok bizimkiler aldanıyor. Ve Terim birilerini şaşırtayım derken, bitiyor bu hikaye. Biz bitti demeden bitiyor sanki yavaş yavaş...
Böyle gidilmez
RIDVAN DİLMEN: Bu maçlardan ciddi dersler çıkması gerek. Sistem ve oyuncularla ilgili kararların verilmesi gerek. Bu forvetle Dünya Kupası’na gidilmez. Kosova’yı yeneriz, zorlansak da yeneriz, Finlandiya’yı zorlansak da yeneriz ama çok da güvenmemek gerek.

Sorun yenilgi değil…

Terim davası!

Konu Türkiye ise gerisi teferruattır… İşte yaşadığımız ve Fatih Terim’le içinde bulunduğumuz durumun özeti bu! Türk halkı, işin özetinde İzlanda yenilgisine, Ukrayna beraberliğine kızmıyor. Sergilenen (pardon sergilenemeyen) futbola, mücadele edilmemesine, ay-yıldızlı formanın hakkının verilmemesine, geriye düşülmesine ve aksaklıklara rağmen gerek saha içinde gerekse kulübede reaksiyon gösterilmemesine isyan ediyor. İşte “TERİM” odaklı tepki gösterilen olayların özeti; 
> Sergilediği tavırları 
> Kadro tercihleri
> Kadro belirsizlikleri
> Kişisel davranışları
> Maç sonu sözleri
> Yapıcı olmaması
> Ümit vermemesi

FATİH TERİM SAHİP ÇIKMAK İSTEDİ AMA…
‘Yedirmem’ dedi,  yenmeyen kimse kalmadı

Fatih Terim, Ukrayna maçı öncesinde hedef haline geldiği süreçte basın toplantısında bütünleştirici açıklamalarda bulunmuştu. Ne kendini, ne içerideki futbolcularını ne de dışarıdaki oyuncuları yedireceğini söyledi. Ancak gelin görün ki bu olayda maalesef yenmeyen kimse kalmadı. Bir ülke olarak içerisi, dışarısı, teknik ekibi herkes zarar gördü, rakiplerin ekmeğine yağ sürüldü! AFİYET OLSUN (!)

ÖNÜMÜZ AÇIK…
9 puan cepte gibi

Fatih Terim konusunu bir kenara bırakırsak, Milli Takım’ın önünde üç rahat maç var… Hırvatistan ve Ukrayna beraberliği ile başladığımız, İzlanda soğuğunda 2-0 ile donduğumuz grupta sırasıyla içeride Kosova ve Finlandiya ile oynayacağız. Ardından FIFA’nın daha yeni tanıdığı Kosova’ya misafir olacağız. Bu 3 maçtan alacağımız 9 puan bize derin nefes aldırıp grupta çok iddialı hale getirebilir.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...