Cerablus'a dönen Suriyelilerin sayısı 5 bini aştı

Düzenleyen:
Cerablus'a dönen Suriyelilerin sayısı 5 bini aştı

GÜNDEM Haberleri

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında DAEŞ'ten temizlenen Cerablus'a dönen Suriyelilerin sayısı 5 bin 176 oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetleri'nce Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusu'nca DAEŞ'ten temizlenen Cerablus'a dönüşler sürüyor.

KAYIT İŞLEMLERİ YAPILIYOR

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin, Cerablus'a geçişleri devam ediyor. Ülkelerine gitmek için Gaziantep Valiliğine başvuran Suriyeliler, alınan izinlerin ardından Göç İdaresi İl Müdürlüğünce Karkamış Spor Salonu'nda kayıt işlemlerini yaptırdı.

100 SURİYELİ ÜLKELERİNE GEÇTİ

Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 100 kadar Suriyeli, yanlarına aldıkları eşya ve bavullarıyla Karkamış Gümrük Kapısı'nda güvenlik kontrolünden geçirilerek Cerablus'a gönderildi.

"TALEP SÜRDÜKÇE GEÇİŞLERİ SÜRDÜRÜCEĞİZ"

Gaziantep İl Göç İdaresi Müdürü Oktay Bahçeci, yaptığı açıklamada, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Cerablus'un güvenli bölge haline gelmesinin ardından Suriye'ye dönmek isteyenlerin taleplerini karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Geçiş izinlerinin başladığı günden itibaren ülkesine dönen Suriyeli sayısının dün akşam itibarıyla 5 bin 176'ya ulaştığını bildiren Bahçeci, "Geçişlerimiz bugün de sürüyor. Bugün de 100 kadar Suriyelinin daha ülkesine gitmesini öngörüyoruz. Talepler devam ettikçe de geçişleri sağlamaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...