Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan'dan İbadi'ye cevap: Sen önce haddini bil!

Düzenleyen:
Erdoğan'dan İbadi'ye cevap: Sen önce haddini bil!

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrasya'da İslam; Din İstismarına Karşı Birlik, Dayanışma ve Gelecek Perspektifi" temalı 9. Avrasya İslam Şurası açılışında konuştu

İstanbul'da 9. Avrasya İslam Şurası'nın açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musul Operasyonu ile ilgili Irak Başbakanı İbadi'ye sert sözlerle yüklendi. Erdoğan, "Musul'da yapılacak  operasyonlara aynı anlayışla, nasıl Cerablus'ta katıldıysak, nasıl Rai'de  katıldıysak, evet şimdi yine söylüyorum. Şahsıma hakaretler ediyor, sen benim  zaten muhatabım değilsin, seviyemde değilsin, kıratımda değilsin, kalitemde  değilsin, Irak'tan senin bağırman çağırman bizim için hiç de önemli değil, biz  bildiğimizi okuyacağız, bunu böyle bilesin" dedi.

İşte o konuşmadan satır başları

Bu toplantının asıl önemi Türkiye'de yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi sonra yapılıyor olması. Darbe girişiminde bulunanların kendini dini mir cemaat ve liderlerini sözüm ona mehdi olarak görmesi bu zirve açısından önem taşıyor. Bu tehdit sadece Türkiye'ye mahsus bir tehdit değildir. FETÖ olarak adlandırdığımız yapı hem itikadi sapkınlığıyla hem de eğitim ve ticaret odaklı örgütlenmesiyle Müslümanlar açısından DEAŞ kadar büyük bir tehdit. 

GERÇEK YÜZÜ GÖRÜLEMEYEN BİR FİTNE HAREKETİ

Ağustos ayı başında toplanan ülkemizin önde gelen alimlerini bir araya toplayan olağanüstü din şurasında bu konuda önemli tespitler yapılmıştır. Her şeyden önce FETÖ'nün bir dini grup olmadığı yönünde görüş birliğine varılmıştır. Şaibeli kaynakları olan, ümmeti parçalamak için çalışan, gerçek yüzü görülemeyen bir fitne hareketi. 
Bu şura vesilesiyle FETÖ'nün gerçek yüzünün Avrasya coğrafyasının her bir köşesinde çok daha hızlı bir şekilde ifşa edileceğine inanıyorum.İslam dünyası sadece terörizm saldırısı altında acı çekmekle kalmıyor. Özellikle Ortadoğu'da Kuzey Afrika'daki terör eylemlerine ölenlere bakıyorsunuz Müslüman, öldürenlere bakıyorsunuz Müslüman. Bu durum terör bahanesiyle İslam coğrafyasına müdahalelere açık hale getiriyor.

YANLIŞ ANLAŞILMALAR OLABİLİR AMA SÖYLEYECEĞİM...

Irak'ta, Suriye'de, Yemen'de hatta bir dönem Türkiye'de aynı oyun oynandı. Benim yanlış anlamalar vs olabilir, yine de söyleyeceğim. Ama benim Sunnilik diye Şiilik diye bir dinimi yoktur. Benim dinim İslamdır. İslam'ın bütün sahih yorumları benim için hürmete layıktır.İslam içine yayılan fitne tohumları Müslüman kanı dökülmesi olarak karşımıza çıkıyor.İslam düşmanlığı yapanlara malzemeyi kendi ellerimizle verdiğimiz sürece dökülen Müslüman kanlarının önüne geçemeyiz. 

MEDYA DA MASUM DEĞİL

İslam içine yayılan fitne tohumları Müslüman kanı dökülmesi olarak karşımıza çıkıyor.İslam düşmanlığı yapanlara malzemeyi kendi ellerimizle verdiğimiz sürece dökülen Müslüman kanlarının önüne geçemeyiz. Müslüman düşmanlığı etkisini artırarak devam ediyor. DEAŞ'ın eylemleri her ne kadar arkası karanlık da olsa batıda İslam karşıtı akımların güçlenmesine yol açıyor.Faili Müslümansa eylem İslami terör olarak adlandırılıyor. Faili Müslüman değilse bu terör olarak dahi adlandırılmıyor. Bugüne kadar Hristiyan terörü, Yahudi terörü diye bir şey duydunuz mu? Sadece eylemci Müslümansa inancı ile sıfatlandırılır. Medya da bu konuda asla masum değildir. Eylemleri bu şekilde tasnif eden politikacılar asla masum değildir.

İZİN ALMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ, BU BÖYLE BİLİNSİN

Bakınız bugün Irak'ta gerçekleştirilen operasyona 63 ülke müdahil olmuş durumda. Suriye'de aynı şekilde benzer bir durum var. Diğer ülkelerde de manzara farklı değil.  Bizim meseleye müdahil olmamızı istemeyenler diğer ülkelere ses çıkarmıyor. Eğer sorun Suriye ve Irak'ta ise gereken tedbiri almak en çok Türkiye'nin sorumluluğundadır. Bunun için de bir yerlerden izin alamaya ihtiyacımız yoktur. almayı da düşünüyoruz. Bu da böyle bilisin.

14 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA MESSİ FORMASI GİYDİRİP...

Bazı ülkeler Afganistan'da ve bir çok ülkede  tehdit var diye operasyon yapacak. Türkiye yanı başındaki tehlikeye müdahale edemeyecek. Biz bu çarpıklığı asla kabul etmiyoruz.Biz sabır sabır sabır dedik. 14 yaşındaki bir çocuğu Messi’yi çok sevdiği için, çocuğun üzerine  o formayı giydiriyorlar, bomba sarıyorlar, Gaziantep’teki kına merasimine onu göndererek orada patlatıp 56 kardeşimizin ölümüne neden oluyorlar. Hiç sesleri çıktı mı? Batı dünyasının sesi çıktı mı? Hayır. Biz ne dedik? Hayır durulmaz ve Cerablus’a girdik.

OBAMA SÖZÜNÜ TUTMADI

DEAŞ'ı Cerablus'tan attk. Oradan atmakla kalmadık Rai'den de attık. Şimdi güneye doğru bu DEAŞ'ı, PYD'yi sürüklüyoruz. ABD'ye dedik ki Münbiç'te PYD ve YPG olmayacak. Buranın yüzde 90-95'i Arap, buraya niye YPG'yi sokuyorsunuz? Koalisyon güçleri hep beraber temizleriz. Söz vermelerine rağmen tutmadılar. Biz şu anda kendi planımızı kendimiz uyguluyoruz.

İBADİ'YE SERT TEPKİ: HADDİNİ BİL

Musul'da yapılacak operasyonlara da aynı anlayışla... Bana şimdi hakaret ediyor. Sen benim muhatabım değilsin, seviyemde değilsin, kıratımda değilsin, kalitemde değilsin. Irak’tan senin bağırman, çağırman bizim için önemli değil, biz bildiğimiz okuyacağız bunu böyle bilesin. Kim bu, Irak'ın başbakanı... Önce haddini bil. Şu anda kendileri Başika üssünü kurmamız için bizlere talepleri var. Bunların canlı kayıtları var. Bunlar televizyonlarda yayımlanacak. Şimdi diyor ki Başika'dan çekilin. Türkiye'nin ordusu sizden talimat almaz. Türkiye Cumhuriyeti'nin ordusu sizlerden talimat alacak kadar kalitesini kaybetmiş değildir. Gereği neyse bunu biz gerektiği şekilde bugüne kadar nasıl yaptıysak yapmaya devam edeceğiz.

IRAK'A SEYİRCİ KALAMAYIZ

Biz Irak’a ırak kalamayız, seyirci kalamayız. Türkiye’nin, kimsenin bir karış toprağında egemenliğinde gözü yoktur. Bin yıldır yaşadığımız bu coğrafyada kaderimiz de kederimiz de ortaktır. Yaşadığımız krizler, İslam dünyasının yeni bir silkinişe uyanışa olduğunu gösteriyor. Müslümanlar olarak sahih İslam geleneğinin etrafında bütünleşerek kendimize yeni bir gelecek inşa etmeliyiz. Yereli ihmal etmeden, zamanın ruhunu ıskalamadan geleceğe yürüyebilmeliyiz. Birlikten rahmet, ayrılıkta azap olduğu emri doğrultusunda hareket etmekte mükellef olduğumuzu unutmamalıyız. 

DEAŞ NEYSE FETO DA AYNIDIR

Haksız yere bir insanı öldürmeyi, tüm insanlığı öldürmek olarak kabul eden bir dinin mensupları katliam yapmaz, yapamaz. Başka kültürlerde, bir kişinin ölümünü trajedi, bir milyon kişinin ölümünü istatistik olarak görenler olabilir. Ama Müslümanlar için her bir masumun canı dünyaya bedeldir. Bizim için DEAŞ neyse, 15 Temmuz’da kendi halkının üstüne ateş açan FETO da aynıdır.  İslam alimlerinin ariflerinin yöneticilerinin her türlü itikadı sapkınlığa karşı uyanık olması, harekete geçmesi gerekiyor. Kesin bir gayret göstermeyen herkes, tarih önünde hesap vermekten, meşruiyetini sorgulanır hale getirmekten kurtulamayacaktır. Cumhurbaşkanı da olsan, başbakan da olsan kurtulamazsın. 

Türkiye Avrasya Müslümanlarının her meselesi gibi sizlerin yanında olacaktır. Güçlü duruş tüm Müslümanlara yol gösterecektir. FETO başta olmak üzere, dinimizin istismarını yapan ve sapkınlıklarıyla dinimize zarar veren örgütlerden kurtulma sürecini başlatan bir milad olacaktır. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...