Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nuceyfi: Musul Operasyonu bir hafta içinde başlayacak

Düzenleyen:
Nuceyfi: Musul Operasyonu bir hafta içinde başlayacak

DÜNYA Haberleri

Irak'taki Başika kampının kurucusu eski vali Esil Nuceyfi Musul operasyonunun 1 hafta içinde başlamasını beklediğini söyledi. Nuceyfi, "PKK'nın operasyona katılması bir felakete yol açabilir. DAEŞ'in Mususl'da 5 bin savaşçısı olduğu tahmin ediliyor" dedi.

NTV yayınına katılan eski Musul Valisi Esil Nuceyfi, Musul operasyonu için "Bir, iki gün en fazla bir hafta içinde başlayabilir" dedi. Nuceyfi'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
* Musul operasyonunun bir hafta içinde başlamasını bekliyoruz.
* PKK'nın Musul operasyonuna katılması felakete yol açabilir.
* Haşdi Şabi ve PKK, Musul operasyonunda yer almayacak.
*DAEŞ'in Musul'da 5000 militanının olduğunu tahmin ediliyor.
 *(Irak Başbakanı Haydar el) İbadi'nin açıklamalarının yerinde olduğunu düşünmüyoruz.  
 * Türkiye'nin desteğine ihtiyacımız var, sorun çıkarılmamalı.
 Nuceyfi, Bağdat ile Ankara arasında gerilime neden olan Başika Kampı'nın kurucusu olarak da biliniyor.
  
MUSUL'A SEVKİYAT DEVAM EDİYOR

Irak ordusu, terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu  Musul'un kurtarılması operasyonu için bölgeye askeri sevkiyata devam ediyor.  Kerkük yolu üzerinde AA muhabirine konuşan 76'ncı Tugay  Komutanlığındaki bir askeri yetkili, 83 zırhlı araçla başkent Bağdat'tan Musul'un  güneyindeki Mahmur ilçesine doğru yola çıktıklarını söyledi. Askeri sevkiyatın yoğun bir şekilde devam ettiğini aktaran yetkili,  Musul'u kurtarma operasyonu kapsamında sevkiyatın hız kesmeden süreceğini ifade  etti. Enbar ilinden gelen söz konusu komutanlığa bağlı bazı birlikler dün  gece Musul'un güney ve doğu bölgelerindeki cephelere konuşlanmaya başlamıştı. Terör örgütü DEAŞ'ın 10 Haziran 2014'ten bu yana elinde tuttuğu  Musul'un kurtarılması için Irak ordusu başta olmak üzere Peşmerge ve bölgedeki  tüm silahlı güçlerin hazırlıkları devam ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...