İzmir’e Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı

Düzenleyen:
İzmir’e Cumhuriyet  tarihinin en büyük yatırımı

Ekonomi Haberleri

İzmir’de Sağlık Bakanlığının kamu özel ortaklığıyla kuracağı Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü, 780 milyon avroluk yatırım bedeliyle kente Cumhuriyet tarihi boyunca yapılacak en büyük sağlık yatırımı olacak.

İnşaat çalışmaları başlayan kampüs, 36 ayda tamamlanacak. 622 bin 812 metrekarelik alan üzerinde hayata geçirilecek dev komplekste 568 yatak kapasiteli genel hastane, 373 yatak kapasiteli kadın doğum ve çocuk hastanesi, 213 yatak kapasiteli kardiyovasküler cerrahi hastanesi, 159 yatak kapasiteli onkoloji hastanesi, 300 yatak kapasiteli fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi, 100 yatak kapasiteli psikiyatri hastanesi, 347 yatak kapasiteli yoğun bakım ünitesi ile 51 ameliyathane ve 414 poliklinik yer alıyor. Sağlık kampüsünün günde 71 bin 500 hastaya hizmet vereceğini belirten İzmir Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu, “Kampüsümüz 2 bin 60 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin 4. büyük sağlık kampüsü olacak. Doğa dostu, çevreci, kendi arıtma tesisi olacak” diye konuştu. Hastane alanındaki çalışmaların sürdüğünü, ana hastanenin temelini bu yıl sonuna kadar atmayı planladıklarını ifade eden İzzettinoğlu, kampüsün bölgedeki birçok hastanenin yükünü de alacağını kaydetti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...