Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kupa evde kalsın

Düzenleyen:
Kupa evde kalsın

SPOR Haberleri

16 takımlı dev organizasyonda temsilcilerimiz Fenerbahçe, Anadolu Efes, Galatasaray Odeabank ve Darüşşafaka Doğuş kupayı İstanbul’da bırakmaya çalışacak

Avrupa basketbolunun kulüpler bazında bir numaralı organizasyonu THY Avrupa Ligi’nde 2016-2017 sezonu, bugün start alacak. İspanyol ekibi Real Madrid’in Yunan temsilcisi Olimpiakos’u ağırlayacağı sezonun ilk maçı, bu gece 22.00’de oynanacak. Turnuvada Türkiye’yi Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş, Galatasaray Odeabank ve Fenerbahçe temsil edecek. Yarın, Galatasaray Odeabank, son şampiyon Rus ekibi CSKA Moskova’yı ağırlayacak. Darüşşafaka Doğuş ise Sırp temsilcisi Kızılyıldız ile deplasmanda karşılaşacak. Fenerbahçe’nin Almanya’nın Brose Bamberg takımını ağırlayacağı 14 Ekim Cuma günü ise Anadolu Efes, İspanya’da Baskonia’ya misafir olacak.
Yeni formatla oynanacak
Bu sezon ilk defa lig formatında oynanacak Avrupa Ligi’nde 16 takım yer alacak. Takımların 30’ar maç yapacağı ligde ilk 8’e giren ekipler, play-off’lara kalacak. Play-off turunda rakiplerine karşı 3 galibiyete ulaşan takımlar, adlarını Dörtlü Final’e yazdıracak. Normal sezon maçları 12 Ekim 2016 - 7 Nisan 2017 tarihleri arasında oynanacak. Play-off karşılaşmaları ise 18 Nisan - 2 Mayıs 2017’de yapılacak. Dörtlü Final organizasyonu ise İstanbul’un ev sahipliğinde 19-21 Mayıs 2017’de gerçekleştirilecek. 4 takımımız, en büyük kupayı İstanbul’da havaya kaldırmak için mücadele edecek. Fenerbahçe geçen sezon final oynama başarısını göstermiş ancak kupaya uzanamamıştı. 
THY Euroleague’de haftanın programı
Bugün:
22.00 Real Madrid-Olimpiakos
13 Ekim Perşembe:
20.00 Galatasaray Odeabank-CSKA 
21.00 EA7 Milano-Maccabi FOX 
22.00 Kızılyıldız-Darüşşafaka Doğuş 
14 Ekim Cuma:
19.00 Unics Kazan-Barcelona Lassa
20.30 Fenerbahçe-Brose Bamberg 
21.15 Panathinaikos-Zalgiris 
22.00 Baskonia-Anadolu Efes 
İtalyanların 15 yıllık hasreti!
Euroleague tarihinde 13 defayla en çok mutlu sona ulaşanlar İtalyan takımları oldu. 1958 yılından bu yana organize edilen kupada en son 2001’de Kinder Bologna ile şampiyonluk sevinci yaşayan İtalyanlar, daha sonra 15 yıl kupaya hasret kaldı.  İspanya’nın 12,  Yunanistan’ın 9, Rusya’nın da 7 şampiyonluğu bulunuyor. 
Not: Hırvatistan, Bosna Hersek ve Sırbistan takımları Yugoslavya döneminde, Letonya ve Gürcistan takımları da eski SSCB döneminde şampiyonluk yaşadı. Rusya’nın CSKA Moskova takımı da 6 şampiyonluğun 4’ünü eski SSCB döneminde kazandı. 

Kupa evde kalsın

BOGDANOVİC YİNE İDDİALI

Biz final takımıyız

Fenerbahçe’nin Sırp yıldızı Bogdan Bogdanovic, THY Avrupa Ligi’nde yine finali hedeflediklerini söyledi. Geçen sezon finalde CSKA Moskova’ya kaybettiklerini hatırlatan Bogdanovic, “Bu defa Dörtlü Final İstanbul’da düzenlenecek ve biz de kendi taraftarımız önünde o kupayı kazanmaya çalışacağız” dedi.  Yeni sezonda takımdan beklentilerin çok fazla olduğunun altını çizen 24 yaşındaki oyuncu, “Yeni sezon için çok heyecanlıyım. Çok fazla transfer görüşmeleri oldu ve bütün takımı bir arada tutmayı başarabildik. Fiziksel olarak çok yorgunuz. Takım olarak kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. THY Avrupa Ligi’nin yeni sistemiyle her takıma karşı oynama şansı bulacağız ve her rakibi tanıyacağız. Bunun da Avrupa basketbolunu geliştireceğini düşünüyorum. Bizim için yorucu bir sezon olacak” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...