Özbek: Riekerink işin ustası

Düzenleyen:
Özbek: Riekerink işin ustası

SPOR Haberleri

Hollandalı çalıştırıcıya “Bay Riekerink” diye hitap eden Galatasaray Başkanı, “O çok önemli bir değer. Gelinen noktada büyük keyif veriyor” yorumu yaptı

BURHAN CAN TERZİ

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılı kulübün gündemindeki konularla ilgili sorulara cevap verdi. Hazırlık maçında 14 yaşındaki Mustafa Kapı’nın oynamasıyla bütün dünya geçtiğimiz günlerde Galatasaray’ı konuşmuştu. Özbek de, bu olayla ilgili “Mustafa’nın Bulgaristan’da maça girmesi en üst düzeyde gündem oluşturdu. Birçok şeyi perdeledi. Gündem oldu. Bizim planımız da bu. Altyapı çok önemli. Barcelona’ya Chelsea’ye Real Madrid’e bakın. Küçük yaşta çocukları futbola kazandırmaya başlamışlar bile” yorumunu yaptı.  “Bay Riekerink zaten bu işin ustası” ifadesini kullanan Dursun Özbek, “Altyapıdan gelen futbolcuların taraftarımız için ne ifade ettiğini biliyoruz. Teknik direktörümüz de bizim için çok önemli bir değer. Yaş gruplarının maçlarına gitmesi, oraya heyecan vermesi, oradaki futbolcuları A takıma kazandırması gerçekten keyif verici. Kendi kariyeri ve futbol bilgisi hem A takıma hocalık yapmak için yeterlidir hem de altyapı için çok değerlidir. Başta tepki aldık ama geldiğimiz noktayı görüyorsunuz” diye konuştu. 
Final fikri yeni değil
Geçtiğimiz günlerde yönetici Levent Nazifoğlu’nun “Başkan beni aradı ve 22 Ekim’den sonra Şampiyonlar Ligi finali için kadro kur dedi” ifadelerini değerlendiren Dursun Özbek, “Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde final oynama durumu bugün ya da iki gün önce oluşan bir fikir değil. Bu fikir her zaman vardı. Galatasaray bunu ispatlamıştır. Galatasaray geçmiş dönemde kolay borçlanmayı seçmiştir. Şu anda yeni kaynak oluşturmaktan başka çaresi kalmamıştır. Mevcut gelirleri yeterken, borçlanmıştır. Önce bu borç yükünden kurtulalım, sonra Şampiyonlar Ligi’nde final oynamaya aday bir takım kurabiliriz” yorumunda bulundu.

Özbek’ten inciler
∂ Florya bize yetmiyor. 2 tane futbol sahası var. Bu sebeple Riva’ya geçmek istiyoruz.
∂ Seçim sürecinden ben Galatasaray’ın bu durumdan nasıl kurtulacağını söyledim. Söylemlerim hiç değişmedi.
∂ Galatasaray’ın belini büken, geçmişten gelen borçlarından dolayı ödediği yüksek faizlerdir. 40 milyon avro… Bu projeler kanamayı durduracak.

Özbek: Riekerink işin ustası

“Bu sene kâra geçeceğiz”

Dursun Özbek mali tabloyla ilgili olarak, “Galatasaray her zaman ilk 3 ay yüksek seviyede zarar verir. Ağustos, eylül ile ligler başlıyor, sponsorluk gelirleriniz oluşuyor. Bundan sonra paralar geliyor. Bana neler olup bittiğini sorabilirler. ‘3 ayda 97 milyon lira zarar, nereye gidiyoruz?’ desinler. Biz de açalım projemizi anlatalım. Galatasaray Futbol Takımı bu sene kâr edecektir. Ben bunu geçen sene hedeflemiştim olmadı. 55 milyon avroluk zararı 17 milyon avro seviyesine düşürdük” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...