Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

261 kişilik 4 bin 476 müracaat

Düzenleyen:
261 kişilik 4 bin 476 müracaat

GÜNDEM Haberleri

Zonguldak’ta Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında okullarda “hizmetli” olarak talep edilen 261 kişilik kontenjana 4 bin 476 kişi başvurdu.

İş-Kur Zonguldak İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü protokolü kapsamında Zonguldak genelindeki okullarda TYP ile 261 kişilik kontenjan belirlendi. “Hizmetli” olarak okullarda çalışacak olan vatandaşlar, Mesleki Eğitim Merkezi’nde ter döktü.İl genelinde 261 kişilik kontenjana 4 bin 476 kişi başvurdu. Mesleki Eğitim Merkezi’nde ise merkez ilçedeki okullarda çalışacak olan 72 kişinin kura çekimi gerçekleştirildi. Yalnızca merkez ilçe için 72 kişilik kontenjana ise bin 482 kişi başvurdu. 

İş-Kur Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu, “İşsizliğin azaltılması ve istihdamın arttırılması, dezavantajlı gruplarımızın istihdamının arttırılması ve topluma kazandırılması amacıyla iş gücü yönetmeliğimiz çerçevesinde Toplum Yararına Program kapsamında bugün Mesleki Eğitim Merkezimizde 261 kişilik kura çekilişi olacak. Kura çekilişinde şu anda merkezi çekeceğiz. 72 kişiyi merkez ilçede başlatacağız. Bununla ilgili 72 asil, 72 yedek talihli çekeceğiz. Görüldüğü gibi toplamda 4 bin 476 başvurumuz var. Bunların 72’si merkez, diğerleri de ilçelerde görev yapacak. İlçelerde kuralarımız ayrı ayrı çekilecek. Kura çekilişine müteakip 17 Ekim tarihinde kuradan çıkan talihlileri göreve başlatacağız” diye konuştu. 

Demirsu, çekilişle isimleri belirlenenlerin 17 Ekim 2016 tarihinde göreve başlayacaklarını, 16 Haziran 2017 tarihine kadar görev yapacaklarını sözlerine ekledi.Kura çekiminin yapıldığı salon klima ve pencereler ile havalandırılmaya çalışılsa da aşırı kalabalık nedeniyle salonda talihliler ter döktüler. Kura çekiminde ismi çıkanlar ise büyük bir sevinç yaşadılar. Küredeki topların karıştırılarak çekilmesi usulüyle gerçekleştirilen kura çekiminde, kendisine ait sıra numarasının iki kez çıkması üzerine kahkahalara boğulan bir talihli büyük şaşkınlık yaşadı. Salonda yer bulamayan bazı talihliler ise projeksiyon odasına girerek, projeksiyonun yansıtıldığı bölmeden kura çekilişini takip etti. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...