O bombacıyı Suriyeli sığınmacılar yakaladı

Düzenleyen:
O bombacıyı Suriyeli sığınmacılar yakaladı

DÜNYA Haberleri

Almanya’nın Saksonya eyaletinde bombalı saldırı hazırlığı içinde olduğu tespit edilen ve Suriyeli mülteciler tarafından yakalanarak Alman polisine teslim edilen Jaber Albakr ile ilgili ayrıntılar ortaya çıkıyor. Yaptıkları davranış ile Alman polisinin takdirini kazanan Suriyeli sığınmacılara Albakr'ın gitmesine izin vermeleri karşılığında kendilerine rüşvet teklif ettiği anlaşıldı.

Dünyanın en çok aranan terör şüphelilerinden birini Almanya’da yaşayan Suriyeli sığınmacılar yakaladı. Terör örgütü DAEŞ bağlantılı olduğu belirtilen Jaber Albakr'ın, Almanya’da yapmayı planladığı katliam kaldığı eve yapılan baskın sonucu önlenmişti. Ancak Albakr polisten kaçmayı başarmıştı. Ardından sığınacağı bir yeri kalmayan Jaber Albakr, Leipzig garında iki Suriyeliye kalacak yer sordu.Üzerinde büyük miktarda Amerikan doları banknotların bulunması ve kendisine yalnız oturacağı bir ev araması, yardım istediği sığınmacılarda şüphe uyandırdı. Albakr'ı kendi kaldıkları eve götüren Suriyeliler, arandığını öğrenince şüpheliyi uzatma kabloları ile sıkı sıkayabağlayıp polise haber verdi.
O bombacıyı Suriyeli sığınmacılar yakaladı
GİTMESİNE İZİN VERMELERİ İÇİN PARA TEKLİF ETTİ

Suriye’den gelip Almaya’da yaşamaya başladıkları öğrenilen 2 sığınmacı Jaber Albakr’ın onu serbest bırakmaları karşılığında yaklaşık 4000 bin liraya denk düşecek bir para teklif ettiğini söyledi. Ancak rüşveti reddeden Suriyeliler terör şüphelisini Alman polisine teslim etti. Suriyelilerden biri bu paray almayı asla düşünmediğini Jaber Albakr’a onlara kapılarını açan Almanya’da böyle bir saldırıyı yapmak istemesi nedeniyle çok kızgın olduğunu söyledi. Alman polisi ise sığınmacıların yaptıklarından dolayı minnettar olduklarını açıkladı.
O bombacıyı Suriyeli sığınmacılar yakaladı
TÜRKİYE'DE KALDI İDDİASI

Jaber Albakr'ın 2015 yılından bu tarafa Almanya'da bulunduğu ve aylar önce sığınmacı hakkı elde ettiği kaydedildi. Alman Die Weşt gazetesi Albakr ile ilgili bir iddia ortaya attı.  22 yaşındaki terör şüphelisinin ilk baharda Almanya'dan Türkiye'ye gittiğini yazdı.  Terör örgütü DAEŞ ile ilişkisi olduğu tahmin edilen Albakr, iddiaya göre ağustos ayı sonunda Almanya'ya geri döndü.
O bombacıyı Suriyeli sığınmacılar yakaladı
Haberi soruşturma makamlarından aldığı bilgilere dayandıran gazete  Alman soruşturma makamlarının şahsın Türkiye'de kaldığı sırada ne yaptığı sorusuna odaklandığını yazdı. Şimdi Albakr’ın Türkiye üzerinden Suriye'ye geçip geçmediği ve burada terör saldırısı düzenlemek için bir eğitim alıp almadığı araştırılıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...