İşe yeni başlayana promosyon önerisi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İşe yeni başlayana promosyon önerisi

Ekonomi Haberleri  / AA

İşe yeni başlayan personele maaş aldığı banka tarafından promosyon verilmesi gündemde. Üstelik daha önce 55 memura bu çerçevede ödeme yapıldı.

Emeklilere promosyon konusu sıcaklığını korurken, işe yeni başlayan personele de promosyon verilmesi gündeme geldi. Üstelik daha önce 55 memur bankadan promosyon aldı.

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), kamu kurumlarının bankalarla yapacağı protokollerin imzalandığı tarihten sonra yeni göreve başlayan personele de banka promosyonu ödenmesi konusunda tavsiyede bulundu.

55 MEMUR ALDI
 
Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı bir il müdürlüğündeki 55 personele maaş aldıkları banka tarafından eşit miktarda "promosyon ödemesi" yapıldı. Banka ile yapılan sözleşmeden sonra göreve başlaması nedeniyle banka promosyonu ödenmeyen memur, KDK'ya başvuruda bulundu.

BAŞBAKANLIĞA GÖNDERİLDİ
 
Ödeme yapılmamasının eşitliğe uygun olmadığını belirten KDK, ilgili kuruma bankalarla yapacakları sözleşmelerde daha sonra göreve başlayacak personelin de dikkate alınması konusunda tavsiyede bulundu.
 
Kurum, promosyon ödemesinden söz konusu personelin faydalandırılması konusunun ilgili genelgelerde düzenlenmesi önerisiyle kararı başbakanlığa da gönderdi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...