Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AB'nin Kıbrıs açıklaması Rumları kızdırdı

Düzenleyen:
AB'nin Kıbrıs açıklaması Rumları kızdırdı

DÜNYA Haberleri

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker’in Kıbrıs’ta yürütülen müzakereleri “çözüm için son fırsat” olarak değerlendirmesi, AB üyesi Rumların sert tepkisine neden oldu. Rum hükümet sözcüsü AB Komisyonu Başkanı'nı çözüm çabalarına yardımcı olmamakla suçladı.

AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker'in sözlerini eleştiren Rum hükümet sözcüsü Nikos Hristodulidis, “Junker açıklamalarıyla sürece katkı sağlamıyor” dedi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, “Eğer bu iki toplumun bir araya gelmesini 20 yıl daha bekleyecek olursak, Kıbrıs'ın yeniden birleşmesi çabaları tarihe kaybedilmiş bir vaka olarak geçecek" demişti.

Kıbrıs'ın birleşmesi için zamanın geldiğini vurgulayan Juncker, "Bu fırsatı da kaybedersek şans bir daha geri gelmeyecektir” diye konuşmuştu.

Rum sözcünün Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker'e yönelik sert çıkışı, Rumların çözüm çabalarını zamana yayma taktiğinin ifadesi ya da dışa vurumu olarak yorumlanıyor.

Kıbrıs’ta liderler yıl sonuna kadar çözüm hedefiyle 17 aydır süren müzakerelerde önemli ilerlemeler kaydetti. Kıbrıslı liderler sonuca ulaşmak için gelecek ay toprak pazarlığına oturmayı planlıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...