Üçüncü notun eli kulağında

- Güncelleme:
Üçüncü notun eli kulağında

Ekonomi Haberleri

S P'nin de kısa sürede not artıracağı tahminini yapan JP Morgan Ekonomisti Özhabeş, yatırımların daha da hızlanacağını söyledi.

'Sıfırcı Hoca' olarak bilinen Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu 'yatırım yapılabilir' seviyeye çıkarmasının ardından, gözler S amp;P'ye çevrildi. Notu en fazla dikkate alınan kuruluşlardan biri olan S amp;P'nin de kısa zamanda Türkiye'nin kredi notunu 'yatırım yapılabilir ülke' seviyesine çıkarmasını beklediğini söyleyen JP Morgan Chase Bank'ın ekonomisti Mehmet Özhabeş, "Moody's kararı oldukça geç alındı. Yabancı gözünde Türkiye çoktan yatırım yapılabilir eviyeye gelmişti. nbsp;Türkiye'nin notunu düşük tutarak kredi derecelendirme kuruluşları hata yapıyor. nbsp;Bazı yatırım kuruluşları Moody's, Fitch ve S amp;P üçlüsünün ortak notuna bakıyor. S amp;P de not artırırsa Türkiye'ye yatırımlar daha hızlı artar" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...