Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Rusya anlaşmasına tepki

Düzenleyen:
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Rusya anlaşmasına tepki

GÜNDEM Haberleri

Rusya ile yapılan anlaşma hakkında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, aklı başında olan bir hükümetin böyle bir anlaşmaya imza atmayacağını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Bursa'daki hemşehri derneklerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

AKLI BAŞINDA BİR DEVLET..
Burada yaptığı konuşmada Türkiye-Rusya ilişkileriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Lideri, Rusya ile yapılan anlaşmayı eleştirdi. Türkiye'nin enerjide Rusya'ya bağımlı hale geldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Aklı başında bir devlet, yönetim, hükümet, bu tür anlaşmaların altına imza atmaz." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNİ ATEŞE ATIYORUZ"
CHP Lideri, Türkiye-Rusya ilişkisine dair şunları söyledi;

"Putin geldi, Rusya ile ilişkilerimiz düzeldi. Gayet güzel. Bütün komşularla iyi olmak isteriz ama bir şey var; devleti yönetenler, devletin geleceğini düşünmek, riske sokmamak zorundadır. Enerjide yüzde 50'nin üzerinde Rusya'ya bağımlıyız. Dünyada böyle bir devlet yok. Enerjide bir devlete Türkiye, en az yüzde 50 oranında bağımlı. Yarın kavga ettiğiniz, savaş çıktığı zaman düğmeye basınca Türkiye'de enerji bitecek. Aklı başında bir devlet, yönetim, hükümet, bu tür anlaşmaların altına imza atmaz. Çeşitlendirir, çünkü geleceği düşünür. Nükleer santrali verdik, bir daha vereceğiz. Zaten doğal gazda, petrolde de bağımlıyız. Bir başka ülkeye bu kadar bağımlı dünyada başka bir devlet yoktur. Ne Çin ne Amerika ne Rusya. Hiç kimse, bir baka devlete bu kadar kendini bağımlı hale getiremez. Türkiye'nin geleceğini ateşe atıyoruz, bunu düşündük mü?"

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...