D-8'den 'ortak otomobil üretelim' teklifine ret

- Güncelleme:
D-8'den 'ortak otomobil üretelim' teklifine ret

Ekonomi Haberleri

D-8 Genel Sekreteri Seyyid Ali Muhammed Musavi, D-8 ülkelerinin "ortak otomobil üretmesi ve ortak marka çıkarması" teklifinde bulundu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile görüşen D-8 Genel Sekreteri Seyyid Ali Muhammed Musavi, D-8 ülkelerinin "ortak otomobil üretmesi ve ortak marka çıkarması" teklifinde bulundu. Musavi, D-8 ülkelerinin tüketimlerinin çok fazla olduğunu, 1 milyarlık nüfusa tekabül ettiğini dile getirerek, İran'ın, Malezya'nın, Endonezya'nın ve diğer ülkelerin potansiyellerinin ortak otomobil üretmede yeterli olduğunu vurguladı. Bakan Ergün ise bu teklife temkinli yaklaşarak, ortak otomotiv markası üretmek gibi bir hedefin belki hemen gerçekleştirilemeyeceğini belirterek, "Ancak şu anda ihtiyaç varsa ortak motor veya başka aksamlar üretilebilir" dedi. D-8 ülkeleri; Türkiye, İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya'dan oluşuyor. Ortak otomobil üretilmesi konusunda genel sekreter olarak da elinden geleni yapacağını belirten Musavi, üye ülkelerin de bu oluşuma destek olmalarını istedi. nbsp;İSTANBUL AA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...