Başkanlık sistemi Meclis’e geliyor

Düzenleyen:
Başkanlık sistemi Meclis’e geliyor

GÜNDEM Haberleri

Yıldırım: Senelerdir süren kör dövüşünü sona erdireceğiz. Milleti meşgul etmeyelim. Yeni anayasa teklifini kısa sürede Meclis’e getireceğiz.

İsmail Sonsuz ANKARA - Başbakan Binali Yıldırım, yeni anayasa çalışmalarına ağırlık verileceğini söyeldi. Yıldırım, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda gündemdeki konuları değerlendirdi. Başbakan özetle şunları söyledi: “15 Temmuz’dan beri sağduyulu duruşuyla milletten yana tavır koyan Sayın Bahçeli’ye de teşekkür ediyorum. Açıklamasını Türkiye’nin geleceğini inşa etmeye yönelik, umut verici bir açıklama olarak görüyorum. Türkiye, fiili durumu hukuki durum haline dönüştürmek mecburiyetindedir. Türkiye’nin istikrarının sürmesi, Türkiye’nin iç ve dış tehditlere karşı birliğini beraberliğini muhafaza ederek güçlenerek mücadele etmesi için sistemin tıkanıklıklarının ortadan kaldırılması bir zaruret hâline gelmiştir. Sayın Bahçeli’nin bunu görmüş olması ve bu konudaki yol açıcı beyanatları cesaret verici. AK Parti olarak biz uzun süreden beri buna hazırız ve bu yolda adımlarımızı da derhal atacağız. 15 yıldır yeni anayasa tartışmaları yapılıyor. Yeter, artık milleti bununla meşgul etmeyelim. Kısa sürede Meclis’e yeni anayasa teklifini getireceğiz. Güçlü, bütün kurumları uyumlu bir şekilde çalışacak, sürekli güçlü iktidarı ve istikrarı teminat altına alacak bir sistem düşünüyoruz. Bugüne kadar anlaşılan başta 60 madde olmak üzere diğer eksik kalan maddeleri de AK Parti Grubu hazırlayacak, Meclis’e getirecek ve Meclis’in onayına sunacak. Meclis ister 367 ile kabul etsin ister 330 ile kabul etsin her iki halde de son onayı millete götüreceğiz. Böylece artık yıllardır devam eden bu sistem tartışmasını, kör dövüşünü sona erdireceğiz.”
Yıldırım; asker, polis, sivil ve AK Parti üyelerini katleden PKK’dan ve destekçilerinden akıttıkları her kanın hesabını mutlaka soracaklarını söyledi.  Yıldırım, CHP’yi de FETÖ’nün karanlık oyunlarına alet olmakla suçlayarak, “Başta ana muhalefet partisi olmak üzere, FETÖ gerçeğini anlamamakta direnen bir küçük kesim olduğunu görüyoruz. Hiç kusura bakmasınlar, bu yaptıkları bu asil millete en hafifinden haksızlıktır, siyaseten abesle iştigaldir. CHP’nin ‘mağduriyet edebiyatı’ üzerinden sürdürdüğü söylemin ne kadar sıkıntılı olduğu açıktır. Bu söylem, FETÖ’nün yeni bir oyunudur. CHP’nin bu oyuna alet olması üzüntü verici” diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...