Rusya Enerji Bakanı: Rus ve Türk firmalar yatırım yapsın

Düzenleyen:
Rusya Enerji Bakanı: Rus ve Türk firmalar yatırım yapsın

Ekonomi Haberleri

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk-Rus Hükûmetler Arası Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 14. Dönem Toplantısında KEK protokolünü imzaladı.

Ulaştırma alanıyla ilgili olarak karayolu ulaştırmasında geçiş belgeleri konusunu görüştüklerini bildiren Bakan Novak, “Bir sonraki kara ulaştırması komisyon toplantısında bu ilişkilerin normalleşmesi için hangi adımlar atılacağı konuşulacak. Aynı şekilde Dışişleri Bakanlıklarımız da sürücü vizelerinin kolaylaştırılmasına yönelik çalışma yürütecekler” bilgilerini paylaştı. Rus Bakan, “Biz Türk şirketlerini, üretimlerini Rusya’da yapmaları için çağırıyoruz. Aynı şekilde Rus firmalarının Türkiye gelmeleri için çağrıda bulunuyoruz” dedi. İki bakan imzaların ardından soruları cevapladı. Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili mevzuat açısından gerekli tüm izinlerin alınıp alınmadığına ilişkin Bakan Zeybekci, Akkuyu ile ilgili bildiği kadarıyla hiçbir problemin bulunmadığını belirterek, “Bürokrasi anlamında, inşaatın başlamasında herhangi bir engel görünmüyor” dedi. Rusya’da Türk şirketlerinin, Türk çalışanlarıyla ilgili çalışma iznine ilişkin soru üzerine Zeybekci, bunun çözümü ile ilgili en kısa sürede sonuç alınacağına inandığını ifade etti. Zeybekci, konulan engelin şu anda Türk-Rus ekonomik, ticari ilişkilerinde yakalanmış olan pozitif ivmeye pek yakışmadığını kaydetti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...