Çalışma Bakanı: Bankaların emekli için teklifine biz razı değiliz

Düzenleyen:
Çalışma Bakanı: Bankaların emekli için teklifine biz razı değiliz

Ekonomi Haberleri

Bakan Mehmet Müezzinoğlu, emeklinin 1,5-2 gün bankada tuttuğu para için teklif edilen promosyon tutarının, emeklinin beklentisini karşılamadığını, bu tutara razı olmadıklarını söyledi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, promosyon konusunda kısa vadede açıklama yapılmasının mümkün görünmedieğini söyledi. İşçi ve işveren arasındaki konuların değerlendirildiği Üçlü Danışma Kurulu Toplantısı’nın açılışında, emekliye promosyon konusunun sorulması üzerine Müezzinoğlu, “Yaklaşık 11,5 milyon emeklimizin maaşlarının, bankalarda kaldığı süre ortalama 1,5 gün. Kamu bankalarında bu süre 2 gün. Bu süre emeklilerimizin bu anlamda promosyondan beklediği bir karşılığı ne yazık ki yansıtmıyor. Çok minimum bir rakam olarak kalıyor. Çünkü ayda 2 gece kaldığını var sayarsak bu, yılda 24 gece yapıyor. Emeklilere aylık olarak ödenen yaklaşık 120 milyar lira gibi bir paranın yılda 24 gece bankada kaldığını düşündüğünüzde 11,5 milyon emeklimize promosyondan yansıyacak para kamuoyunun konuştuğu rakamlara yaklaşır bir rakam değil” diye konuştu.
 Kamu bankalarıyla görüşmelerinin bir süre daha devam edeceğini söyleyen Müezzinoğlu, “Farklı desteklerle emeklimizin kısmen beklediği bir promosyon müjdesini verme gayretinde olacağız ama akşamdan sabaha değil” dedi. Bakan, söz konusu rakamın ne kadar olduğu yönündeki bir soruya şu cevabı verdi: “Azami olarak yıllık 100 milyon gibi bir rakam çıkıyor, 3 yıllık dediğinizde 300 milyon lira. 300 milyon lirayı 11,5 milyon emekliye paylaştırdığınızda çok küçük bir rakam çıkıyor. Bu rakama biz razı değiliz veya bu rakamla ilgili bir sorumluluğu yüklenmek istemiyoruz. Ama emeklilerimizin dernekleri var, bunların farklı özel bankalarla iletişimleri var. Serbest piyasa ekonomisi çerçevesinde o haklarını da değerlendirebilirler.”

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...