Şiiler Musul sınırında, intikam çığlıkları atıyorlar

Düzenleyen:
Şiiler Musul sınırında, intikam çığlıkları atıyorlar

DÜNYA Haberleri

Türkiye ve Irak’taki Sünni güçlerin itirazlarına rağmen İran destekli Şii terör örgütü Haşdi Şabi’ye bağlı milisler, Musul sınırına doğru harekete geçti.

Ağır silah yüklü 30 araçlık konvoydan oluşan grup teçhizatlarıyla birlikte Duhok’un Şeyhan ilçesi sınırına geldi. Şii teröristlerin, Çıra yerleşim yerinden geçerken “Musul işte biz geldik, Kerbela için intikam zamanı” şeklinde sloganlar attığı bildirildi. Irak ordusuna ait  zırhlı araç ve tanklardan müteşekkil 200 araçlık bir konvoy da Musul Barajı’na ulaştı. Öte yandan Türkiye’nin operasyona katılmasına bir itiraz da Irak’taki Şii liderlerden Esayib Ehli Hak lideri Kays Gazali’den geldi. Gazali, “Musul savaşında intikam alacağız. Onlar Kerbela’nın sorumlularının torunlarıdır. Türkiye’nin, Haşdi Şabi’nin Musul operasyonuna katılmasına müdahale etmeye hakkı yoktur. Türklerin operasyona katılmalarına izin vermeyeceğiz. Musul’a gidip orada kalacağız” diye konuştu.  Irak parlamentosundaki Bedir Hareketi kanadı da Türkiye’den askerlerini çekmesini istedi. Bildiri yayımlayan Bedir Hareketi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben “Aklını başına topla. Askerlerini, henüz hayattayken Irak’tan çek. Yoksa cenazelerini Türkiye’ye götürmek zorunda kalırsın” tehdidinde bulundu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...