ABD, Musul operasyonu öncesi Irak - Türkiye krizinde topu taca attı!

Düzenleyen:
ABD, Musul operasyonu öncesi Irak - Türkiye krizinde topu taca attı!

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, Başika’daki Türk askerleri için, “Onlar koalisyonun bir parçası değil. Oradaki durumu Türkiye-Irak hükûmetleri kendi aralarında çözsün” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Irak’ın Başika bölgesinde Türk askeri varlığına ilişkin Irak Başbakanı Haydar İbadi’ye yönelik sözlerine ABD’den cevap geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Musul’un geri almasında Türkiye’nin askerî operasyonlarda yer alacağı ve Irak Başbakanı İbadi’ye karşı söylediği sözleri hatırlatması üzerine “Uzun süredir söylemekteyiz. Irak’ın bütün komşuları Irak’ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı göstermeli. Irak’ta konuşlu Türk güçleri uluslararası koalisyonun parçası olarak orada değiller ve Başika’daki durum Irak ve Türkiye hükümetlerinin çözmesi gereken bir problem” diye konuştu.

VİDEOYU GÖRMEDİM
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İbadi’nin Başika’da Türkiye’nin üs kurmasını istediğini ispatlayacak şekilde elinde video kayıtlarının bulunduğu sözlerinin hatırlatılması üzerine Kirby “Bu değerlendirmeleri, videoyu görmedim. Başbakan İbadi, kamuoyu önünde davet edilmediklerini açıkça söyledi. Biz, onların koalisyonun bir parçası olarak orada olduklarını düşünmüyoruz ve Türkiye ile Irak’ın diyalog yoluyla bu konuda çalışmalarını istiyoruz” dedi. 

KARARI IRAK VERECEK
Musul operasyonunun ne zaman başlayacağına ilişkin soru ile ilgili olarak Kirby, bu kararı Irak yönetiminin vereceğini söyledi. Kirby, “Musul’u geri alma kampanyası bir Irak kampanyasıdır. Amerikan güçleri, geçmişte de olduğu gibi Irak güvenlik güçleri tarafından yapılacak bu kampanyaya destek verecektir. Kendileri hazır olduklarında karar vereceklerdir” diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...