İstanbul sigara yüzünden yanıyor

Düzenleyen:
İstanbul sigara yüzünden yanıyor

YAŞAM Haberleri

Vücuda verdiği zararla birçok ölümcül hastalığın ana sebebi olan sigara, yangınların çıkış sebebi arasında da başı çekiyor

Büyükşehir Belediyesinin İtfaiye Daire Başkanlığı verilerinden derlediği bilgilere göre, sigara kaynaklı yangınlar son dönemlerde azaldı. 2011 sonrasında Sağlık Bakanlığının yürüttüğü “dumansız hava sahası” uygulaması sonucu 2011’de yüzde 50-55 bandında olan sigaranın sebep olduğu yangınların oranı bu yılın 9 aylık döneminde yüzde 45-50 seviyelerine indi. Bu düşüşte İstanbul İtfaiyesinin yürüttüğü farkındalık artırma ve bilinçlendirme çalışmalarının da etkili olduğu kaydedildi. Verilere göre 2011- 2015 dönemi baz alındığında yangınların çıkış nedenlerinde yüzde 44,8’lik dilimle başı çeken sigaranın hemen ardından yüzde 20,8’le elektrik kontağı, yüzde 4,6 ile de baca yangınları yer aldı. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...